U19 Němčice/Sloupnice – Proseč

K poslednímu utkání podzimu k nám zavítal tým z nedaleké Proseče. Tabulka mluvila poměrně jasně, Proseč měla o jeden bod méně. Dal se tedy očekávat souboj vyrovnaných týmů o páté místo na konci podzimní sezony. Přestože soupeř přijel v jedenácti hráčích a my jsme měli pět hráčů na střídání, měli jsme ze soupeře respekt.

Po úvodním hvizdu rozhodčího Šimka z Letohradu se hra poměrně kouskovala. Citlivý metr sudího na nebezpečné kontakty byl vítán, zejména po zkušenostech z posledních kol naší krajské soutěže. Už jsme opustili od nakopávaných míčů, měli jsme snahu kombinovat, ale soupeř byl na balonu přesnější a měl více ze hry. Po několika 100% šancích, které zmařil skvěle chytající Filip, soupeř poprvé trestal. Po ztrátě míče na soupeřově polovičce se našim zadním řadám podařilo podběhnout nakopnutý balon a soupeř toho využil. Stav 0:1 byl poměrně lichotivý, protože za první poločas jsme byli svědky min čtyř gólových tutovek soupeře, které neproměnil. Naopak my jsme mezi tři tyče vystřelili asi jednou. Víceméně obě mužstva byla už smířena s poločasovým výsledkem a vyčkávala signálu rozhodčího. V jednom ze soubojů v soupeřově pokutovém území najednou zazněla píšťalka. Nešlo o ukončení poloviny zápasu, ale o faul na Ondru Mikuleckého! Hodně přísná penalta, mezi diváky by se asi nenašel člověk, který by s výrokem sudího souhlasil, vč. našich fanoušků. Ale rozhodčí píská co vidí, je to taky jenom člověk. K míči se postavil faulovaný Ondra a po neuznaném kopu (pohyb brankaře z čáry), předal druhý pokus Lukášovi Pavlišovi. Ten se nemýlil. Do kabin jdeme tedy za stavu 1:1.

Začátek druhé části hry byl daleko vyrovnanější a hra se přelévala ze strany na stranu. Nám dělala vrásky na kopačkách střední záloha soupeře a důrazný pravý záložník, kterého museli naši kluci zdvojovat. Víceméně se čekalo, kdo dříve udělá chybu. Pak přišla pěkná souhra, kdy Michal Urban zpracoval míč a vyslal na hranici vápna Ondru Mikuleckého, který v 52. min nekompromisně zakončil, vedeme 2:1. Ke konci druhého poločasu jsme prostřídali všech pět hráčů. K vidění bylo pár pěkných akcí na obou stranách. Myšlenka, že rozhodčí „vrátí penaltu“ soupeři mne osobně stále pronásledovala, až se tak stalo. Nutno přiznat, že šlo daleko více o faul, než v opačném případě. Soupeř penaltu proměnil, bylo rázem srovnáno a stav 2:2 vydržel až do konce. Šlo se tedy na penalty.

Možná více sil našich borců, možná domácí prostředí, ale penaltový rozstřel byl naprosto jednoznačný. Po soupeřově pokusu ohrozit sušku místního ZD a dvou skvělých zákrocích růžového pantera Filipa, byly penalty ukončeny za stavu 3:1.

Radost kluků, pojištění 5. místa v tabulce, tučňák pro diváky a vítězný pokřik tak trochu neobvykle na hřišti, aby si diváci vychutnali skvěle odehraný podzim s klukama. Velké poděkování všem, kdo se podíleli na přípravách a realizaci našeho souklubí. Finální tečkou bude páteční báčko od 16:00 na hřišti v Němčicích a od 18:00 rozlučka v KD Němčice.