Muži Dolní Újezd – Němčice 2:2 (1:0) (9.6.2024)

K předposlednímu kolu soutěže jsme nastupovali s pokorou na hřišti Dolního Újezdu, který má skvělou historii a dlouhodobou herní úroveň v dospělém fotbalu i v mládeži. Po několika skvělých výsledcích předchozích kol jsme však pomýšleli na zisk 3 bodů, které by nám pomohly k naplnění cíle udržet se v okresním přeboru.

V 10. min naše cíle zhatila pěkná kombinace domácích v našem velkém vápně, kdy agilní Lukáš Jireček trefuje na 1:0. Hrál se poměrně pohledný fotbal bez zákeřných faulů a tento výsledek vydržel až do konce poločasu.

Jiskřičku naděje vykřesal v 66. min Tomáš Sršeň, který (ač jako jeden ze tří dorostenců v základu) si mazácky prostrčil míč po pravé straně a překrásně přeloboval domácího brankaře, srovnáno na 1:1. Hra byla stále nervóznější a v 84. min jsme po odpískaném ofajdu na nás zaspali a domází z protiakce zvyšují na 2:1. Na konečných 2:2 a zisk cenného bodu však srovnává Matěj Matoušek, který si oběhl velké vápno soupeře a z levé strany zakončuje pod víko domácího gólmana.

Výsledek odpovídal předvedené hře, pro nás cenný bod do tabulky a poslední a rozhodující zápas se odehraje příští týden v Boršově, kde se bude rozhodovat o setrvání našeho týmu v soutěži okresního přeboru.