Pozitivní schůzka dorostu

Na středu 15.5. jsme sezvali potenciální hráče dorostu s cílem představit plány na příští sezonu a zjistit, jaký bude u kluků zájem. Ze soupisky, s kterou jsme půl roku pracovali se omluvilo 6 hráčů s informací, že z nějakého důvodu nemohou, nebo nechtějí do dorostu nastoupit. Důvody byly různé, u někoho to je zdravotní stav, nabídka hrát za družstvo mužů, nebo prostě chtějí s fotbalem skončit.

Na začátku setkání jsme poděkovali všem přítomným za jejich reprezentaci v jednotlivých klubech Němčic, Řetové, Semanína a Sloupnice. Velké uznání mají i kluci za tři odehraná přátelská utkání, která jsme sehráli v rozjeté jarní části sezony. Hlavními tématy schůzky byla témata CO, PROČ a JAK chceme příští sezonu dělat.

CO – jsou zde tři varianty, jakou soutěž přihlásíme. Nezaložit NIC a nechat více jak 15 hráčů ladem, nabídka soutěží dorostu v okolí není příliš široká. Přihlásit okresní soutěž 8+1, tedy okresy SY, ÚO a CHR, kde se hraje na malé branky od vápna k vápnu (dnes hraje 6 klubů). A ta poslední, pro kterou to všechno děláme je krajská soutěž 10+1 na velké hřiště v Pce kraji (dnes hraje 10 klubů).

PROČ – klukům bylo připomenuto, že jejich mateřské kluby do nich investovali spoustu času trenérského úsilí a skončit s fotbalem v tomto nelehkém věku, by znamenalo velké existenční problémy pro každý výše jmenovaný klub.

JAK – ještě, než jsme představili detaily sezony, jasně zaznělo, že nemá cenu si nic nalhávat a budovat vzdušné zámky, které mohou splasknout jako mýdlová bublina hned v prvním kole soutěže. Požádali jsme proto všechny k max upřímnosti a férovosti, bez zakrývání obav a nejistoty. Prioritou pro všechny čtyři kluby je velký fotbal 10+1. Oficiální souklubí se bude jmenovat Němčice/Sloupnice, ale není definitivně uzavřeno. Otázku změn v pravidlech souklubí v KFS musíme ještě prověřit na STK. Trénovat budeme 2x týdně, jeden z tréninků bude v pátek pro kluky na internátech a pro hokejisty. Hlavním trenérem bude Ivoš Eliáš ze Sloupnice, který má zkušenosti s divizním dorostem. Místa tréninků a hřiště domácích zápasů také nejsou uzavřena, budeme brát ohled na docházku a zaujetí hráčů z jednotlivých klubů. Co bude klíčové, aby každý klub měl odpovědnou osobu, koordinátora, který bude komunikačním můstkem pro zajištění potřebné dopravy. Finance na sezonu jsme v tuto chvíli neotevírali, padl nějaký odhad nákladů, ale k detailům a podílení se na rozpočtu sezony zasednou členové jednotlivých výborů, stejně tak pro převedení hráčů a sepsání smluv. Každý hráč, který přichází do souklubí z třetího klubu má na konci sezony zaručen přechod zpět do svého mateřského klubu. Přihláška do soutěže kraje se podává zhruba v ½ června, máme tedy 3 týdny na poslední doladění mezi kluby. Sezona krajské soutěže bude začínat v druhé polovině srpna, žádáme tedy dotčené hráče, aby si včas naplánovali prázdninové pobyty a brigády. První tréninky začnou koncem července, včas se ozveme.

Vyjádření hráčů – na závěr jsme oslovili každého hráče samostatně a výsledkem je, že máme 22 hráčů ročníku 2001-2004 vč. šesti hokejistů, kteří se budou snažit skloubit podzimní část s fotbalem, jak jen to půjde. Navíc máme ještě na soupisce 5 hráčů, kteří se stále nerozhodli z důvodu zdraví, nebo zájmu hrát vyšší soutěž.

Mockrát děkujeme klukům za jejich důvěru a věříme, že se příští sezonu budeme bavit fotbalem. V polovině června se vám ozveme s informací o přihlášení soutěže. Uvidíme, kolik týmů se přihlásí.