Turnaj U9 Telecí (19.5.2019)

Po posledním skvělém výsledku v Jevíčku bylo nominováno 9 hráčů s rezervou, pro případ marodky, která se nás drží zuby nehty. Ve finále lehnulo sourozenecké duo Táďa a František s vysokou teplotou a jeden z hráčů se omluvil. Povolali jsme tak Matouška, který odložil nedělní program a přijel nám pomoci na hřiště pod Luckým vrchem. Mezi tyče se na celý turnaj postavil Luky a předvedl, že rod Háců je prostě jedna fotbalová krev. Původní obavy z herního výkonu se však ukázaly jako liché a naši hráči předvedli ten nejhezčí fotbal za celé jaro!

V prvním utkání jsme se potkali s HÚ/Morašice, kteří nám, s našim bývalým spoluhráčem Štěpánkem Řejhou, naposledy naložili 1:14. Ač tréninková morálka soupeře je na vysoké úrovni a při rozcvičení mají zažité procesy jako „máte 2 min osobního volna a pak je porada týmu“, naši borci se nezalekli. Nejenom, že jsme na ně vlítnuli jak uragán, ale ne hráčích byla vidět velká chuť hrát. To vše v kombinaci s nahrávkami z třídy „fotbalová pohádka“ mělo za následek vítězství poločasu a i celého zápasu. Přiznáváme, že trenérský tým byl natolik zaskočen předvedenou hrou, že se pomalu začal rozcvičovat na kotrmelce, pro případ, že by kluci vyhráli celý turnaj?.

Druhý zápas jsme sehráli s domácím celkem Borová/Telecí, který měl neuvěřitelně kvalitní napadání od první sekundy rozehrávky. Ač náš agilní Laďas má v krátkém rukávu dresu spoustu kliček, nebyli jsme schopni se prosadit a jednoduše se dostat k tvoření hry. Přesto kluci předvedli opět překrásný fotbal se spoustou šancí a překrásných kombinací. Jakýkoliv výsledek s rozdílem do 3 gólů je skvělý, tedy prohra 0:2 je výsledek, který fotbalově posouvá hráče obou celků vpřed. Velká pochvala, někdy to prostě nepadá.

Poslední zápas s Březovou měl být oříškem asi nejtvrdším. Po herně vyrovnaném poločase jsme drželi výsledek 1:3. Vzhledem k tomu, že jsme hráli turnaj s obranou bez střídání (72 min) a vpředu jsme točili víceméně hráče bambiny (2012 a 2013), pomalu docházeli síly. Přesto se naši hoši nadechli a sehráli skvělý výsledek 3:5.

Herně nejlepší výkon jara, kdy trenéři i rodiče nevěřili, že naši kluci jsou schopni hrát tak skvěle. Velké poděkování všem zúčastněným. Za zmínku stojí výkon brankaře Lukyho, hattrick benjamínka Tobeše, 6 gólů z kopaček rodiny Beranů a 4 góly z kopaček kluků, kteří věkově patří do kategorie bambiny (2012, 2013). Krásný turnaj, kluci nám udělali velkou radost. Všem marodům přejeme brzké uzdravení a těšíme se na účast na posledním turnaji jara a to v sobotu 25.5. od 9:30. Tréninky klasika úterý, pátek od 16:00.

Sestava: Luky – Jéňa, Laďas – Niky, Vojta, Matouš, Tobeš

Němčice – HÚ/Morašice 4:2 (3:1), góly: Tobeš 2x, Láďa, Vojta

Němčice – Borová/Telecí 0:2 (0:1)

Němčice – Březová 3:5 (1:3), góly: Láďa 2x, Tobeš