Turnaj U9 Jevíčko (11.5.2019)

Vyhlídky na další turnaj U9 nevypadaly vůbec růžově, z nominované osmičky zalehl s teploměrem Dan, kterého zastoupil benjamínek Tobeš a další 2 hráči se předem omlouvali. Bojovník Táďa, který také celý pátek proležel se nakonec zocelil a na turnaj dorazil.

Na jaře poprvé jsme se postavili celku Březové, která na pohled měla podobný věkový mix hráčů. Ač jsme si důraznou hrou řekli o vedení, během 3-4 minut naše zaujetí vyprchalo a celý zápas jsme tahali za ten kratší, krokodýlí ocásek. Zaregistrovali jsme i náznaky anarchie v herním pojetí, kdy si jeden z hráčů zavazoval tkaničky během hry a o 2 min později si je šel dokonce potají zavazovat na lavičku, aniž by řekl o vystřídání. Nevelká prohra 3:6 nakonec měla logiku, protože tým Březové nakonec turnaj vyhrál.

Druhý zápas jsme se pustili opět do věkově podobného spoupeře a to týmu Bystrého. Velmi sympatické družstvo, které nám fandilo a podporovalo nás na jejich domácím turnaji. První poločas jsme se přetahovali o vedení nakonec v náš prospěch. Ten druhý už se víceméně odehrával v naši režii a zaslouženě jsme vyhráli 5:3. Oslava prvního vítězství jara kluky nadchla a nalila nám sebědomí do žil pro poslední zápas.

S domácím Jevíčkem jsme na posledním turnaji zažili onen herní projev noc a den, kdy jsme odehráli dva zcela odlišné poločasy 0:5 a 4:2. První poločas jsme nyní vyhráli 2:1 a po 2x 12 min jsme se radovali z konečného vítezství 5:2. Tedy herní projev den – den ?. Je potřeba zdůraznit, že jsme s našim věkovým mixem 2010-2013 nastoupili proti 9 hráčům 2010, které doplňovali 2 a 2 hráči 2011 a 2012.

Dva vyhrané zápasy nás posunuly na konečné 2. místo v turnaji a jen máááálo scházelo, aby trenéři předvedli své gymnastické umění v podobě kotoulů přes celé hřiště, které dětem za vyhraný turnaj slíbili. Nejlepším hráčem Němčic byl vyhlášen Láďa Beran, který 10 vyhnal pavouky z jevíčských sítí. Jako odměnu za skvělé umístění dostali všichni PARVROH a někteří (dle posádky aut) zmrzku na litomyšlském náměstí. Velká pochvala všem zúčastněným, zejména pak srdcaři Táďovi, který ač nebyl zdravotně zcela v pořádku, skvěle odchytal celý turnaj na jedničku.

Sestava – Honza, Niky, Táďa, Láďa, Stáňa, Vojta, František a Tobeš.

Němčice Březová 3:6 (1:2), góly: Láďa 2x, Honza

Němčice – Bystré 5:3 (2:1), góly: Láďa 3x, Honza, Vojta

Němčice – Jevíčko 5:2 (2:1), góly: Láďa 5x

Tréninky Út a Pá klasika od 16:00, příští neděli zajíždíme na hřiště do Telecího, turnaj začíná odpoledne v 14:00.