Dorost – schůzka s hráči 15. května

Přestože to vypadá, že šlo o nezávazná tři přátelská utkání spojených čtyř okolních klubů, na přípravách příští sezony se pracuje již od začátku prosince 2018, kdy jsme oslovili k spolupráci 13 okolních klubů. Již od začátku víme, že možnost soutěží je okres 8+1 na malé branky, nebo krajská soutěž 10+1 na velké hřiště. Samozřejmostí je, že děláme vše pro to, abychom hráli velký fotbal.

Dle zájmů klubů a logice v návaznosti na dojíždění, se další kroky ubíraly směrem k partnerské spolupráci klubů Němčic, Řetové, Semanína a Sloupnice. V našem němčickém klubu proběhla schůzka 17. února a výsledkem bylo, že zájem má 9 hráčů (vč. 2 hokejistů). Na schůzku pak navazovala tři přátelská utkání s Č. Třebovou, starou gardou a D. Újezdem. Ač výsledek nebyl důležitý a cílem bylo dát kluky do hromady, všechna utkání jsme vyhráli. Herní projev byl na velmi dobré úrovni a kluci hráli jako jeden tým!

Nyní musíme udělat ten krok nejdůležitější a odsouhlasit si kostru hráčského kádru. Na papíře máme hodně přes 20 hráčů + 5 hokejistů navíc. Ač to vypadá skvěle, potvrzeno máme pouze 12 hráčů (bez hokejistů). Alespoň pro podzimní část tedy potřebujeme přesvědčit min 5 hráčů ze soupisky, že bez nich nemáme šanci soutěž v kraji přihlásit.

Schůzka hráčů proběhne ve středu 15. května od 18:00 v KD Němčice za účasti zástupců výboru každého z dotčených klubů, rodiče jsou vítáni. Pozváni jsou všichni hráči 2004-2001, kteří se účastnili přáteláků, nebo byli osloveni vlastním klubem k účasti na přípravách dorostu. Vaše účast je velmi důležitá, omlouvá pouze nemoc. V tom případě za vámi přijedeme osobně, nechceme tyto věci řešit po telefonu, či SMSkách. Počítáme i s účastí hráčů, kteří jsou aktuálně zranění, nebo se rozhodli hrát příští sezonu za jiný klub. Jde o to, si vyslechnout plán příprav, nabídku organizace souklubí, řešení dopravy a další detaily. Chceme vám pomoci vyřešit vaše obavy z dojíždění na tréninky, zápasy, popř. znát váš zdravotní stav a pomoci vám doporučením na odborného lékaře. Bude zde i prostor na otázky, které vás zajímají a jsou pro vaše rozhodnutí důležité.

Pro hráče – účast každého jedince v „našem společném“ dorosteneckém týmu je klíčová pro jeho založení, resp. nezaložení. Trenéři všech čtyř klubů pro vás vytvářeli několik let tréninkové podmínky a stali se součástí vašeho sportovního i osobního života. Pokračování a návaznost mezi kategoriemi jednotlivých klubů je balancování na tenkém ledu, zejména ve vesnických klubech. Staňte se součástí klubového života a příkladem pro mladší ročníky, kteří k vám vzhlížejí jako k hráčským vzorům. Váš vstup do souklubí je pouze na jednu sezonu, v sezoně další budete při žádosti „vráceni“ zpět do svých mateřských klubů.

Pro vedení klubů – zajistěte prosím informovanost o schůzce na všechny hráče a vysvětlete jim důležitost příští sezony pro fungování vašeho klubu do budoucna.