Turnaj U9 Čistá (8.5.2019)

Ve sváteční Den vítězství jsme se vydali do nedaleké Čisté, zlomit první fotbalové vítězství jara. Hráči motivováni slibem jednoho z tatínků, že za vyhraný zápas dostanou čistecký PARVROH, se snažili seč mohli, ale ještě si budeme muset nějaký poločas počkat. Pro někoho možná trochu zbytečně jsme nanominovali všechny dostupné hráče (11), ale každý z nich se zápasy posouvá o kousek dál.

Jako prvního soupeře jsme potkali tým HÚ/Morašice, který nás jednoduše přejel. Ač výsledek 1:14 vypadá hrozivě, naši borci poměrně hezky kombinovali, až jsme se oba trenéři divili. Brankař neměl svůj den, mezihra poměrně slušná. Ale s jedním vstřeleným gólem spokojeni nejsme.

Do druhého dějství jsme nastoupili proti domácím s Táďou v rukavicích a co se nestalo. Vedení 1:0 a navýšení 2:0. Hráči i trenérský tým byl natolik zaskočen prvním vedením jara, že jsme povolili a nechali si do poločasu dát kontaktní gól. Kouč domácích o poločase řádně hráčům domluvil a ukázalo se to na skóre. Ač jsme nehráli vůbec špatně, na vítězství to nebylo. Přesto výsledek 3:7 s Čistou je velmi pěkný a kluky někam posunul. Pochvala.

Závěrečný zápas jsme odehráli s Jevíčkem. Z naší strany odevzdaný první poločas byl asi ten nejhorší z tohoto turnaje. Bez koncentrace, důrazu a chuti po balonu jsme ho zakončili 0:5. Rázná domluva a vyhecování o přestávce nám dokázalo, že fyzičkou to není. Naši hráči předvedli skvělý druhý poločas, který jsme, zejména díky Laďasovi, vyhráli 4:2. Ač to na vítězství nestačilo, děti nám udělaly radost.

Na hře našich hráčů i na skóre je vidět posun a na první vítězství si budeme muset ještě počkat. Velká pochvala našemu mužstvu, které z poloviny tvoří děti ve věku kategorie bambiny. Radost nám udělal Adélka, která skórovala na druhém turnaji za sebou.

Sestava: Adélka, Honza, Táďa, Láďa, Niky, Dan, Vojta, Luky, Maty, František a Tobeš.

Němčice – HÚ/Mor 1:14 (1:8), gól: Táďa

Němčice – Čistá 3:7 (2:1), góly: Láďa 2x, Adélka

Němčice – Jevíčko 4:7 (0:5), góly: Láďa 4x

Ohledně pátečního tréninku se vám ozveme během čtvrtka, v sobotu zajíždíme do Jevíčka, odjezd od kabin v 8:30. Nominace – Honza, Niky, Táďa, Láďa, Dan, Standa, Vojta a František. Tobeš jako náhradník.