Turnaj U9 Němčice (5.5.2019)

K prvnímu domácímu turnaji mladší přípravky jsme se v chladném dopoledni sešli v 10 hráčích. Velké očekávání bylo od našeho kanonýra Laďase, který doléčil pochroumanou ruku z lyží. Všem divákům bylo hned na začátku zdůrazněno, jak se má fandit a byli požádáni, aby dětem neříkali, co mají udělat s míčem během hry.

Hned první zápas s Bystrým přinesl hodně napětí na kopačkách obou celků. Po tlaku soupeře, kdy jsme prohrávali 0:3 se nám podařilo postupně přidat a ke konci dokonce dorovnat kontaktní gól na 4:5, bohužel v samotné koncovce nám soupeř odskočil na 4:6. Skvělý výsledek s týmem na konečném 2. místě.

Druhý zápas s vítězem turnaje, H. Újezd/Morašice, jsme skvěle začali a poločas 3:3 nikdo s tak silným týmem nečekal. V druhé půli jsme soupeři povolili, ten toho využil a zaslouženě zvítězil 8:4. Ač si toho mnozí nevšimli, byli jsme jediným týmem, který tomuto celku dokázal dát gól, dokonce čtyři.

V posledním dějství turnaje jsme se potkali s týme Sebranic. Z pohledu jejich celkového umístění na třetím místě bychom očekávali nejvyrovnanější hru. Opak byl však pravdou. Naši krokodýlci podlehli poměrně jasnou prohrou 3:10.

Do domácích turnajů nastupujeme se všemi hráči, které máme registrované, tedy ročníky 2010 – 2013. Hru značně oživil navrátilec Laďas, který nastřílel více jak polovinu gólů. Velmi pozitivní také je, že jsme měli další 4 střelce, kteří se trefili mezi tři tyče. Na dva zápasy jsme museli dát do branky Táďu, který odehrál a odchytal turnaj s nakopnutým palcem. Holt, kopat se má do míče, né do cihly na zahradě ?. Po odehraném třetím turnaji musíme přiznat, že soutěž přípravek svitavského okresu je daleko na vyšší herní úrovni. Musím pochválit i realizační týmy soupeřů, kteří nám fandí a jsou rádi za naše rozhodnutí přejít do svitavské soutěže.

Sestava: Adélka, Honza, Táďa, Niky, Láďa, Dan, Stáňa, Luky, František a Tobeš.

Němčice – Bystré 4:6 (1:3), góly: Láďa 3x, Staník

Němčice – HÚ/Morašice 4:8 (3:3), góly Láďa 2x, Táďa, Adélka

Němčice – Sebranice 3:10 (2:5), góly Láďa 2x, František

Velké poděkování divákům, kteří pomohli s lavičkami pro děti a uklizením hřiště, také obsluze bufetu, rozhodčím a holkám z KD za linecké cukroví pro všechny hráče.

Úterní trénink odpadá. Ve středu 8.5. zajíždíme do Čisté, odjezd od kabin 8:45, nominace rozeslána dotčeným hráčům.