Přátelák dorostu No. 3

Vzhledem k zájmu kluků o třetí přátelské utkání jsme postupně oslovili kluby Vraclavi a Srubů, ale vzhledem k jejich mnoha zraněním a naši potřebě středečního termínu jsme nakonec sehráli zápas na greenu D. Újezdu, který s dorostem hraje okresní krajskou soutěž 1. třídy dorostu B. Oba týmy měly ve hře primárně hráče U15 (2004 a 2005) s doplněním starších kluků, kteří již dorost hrají. Naše družstvo se sešlo v patnácti hráčích (4 z nich žádnou soutěž nehrají) a věkový průměr byl 15,3 roku. Neměli jsme žádné ambice, připomínám, že plánovaná tři přátelská utkání jsou přípravou pro založení společného dorostu z klubů Němčic, Semanína, Sloupnice a Řetové.

Zápas se domluvil na 3x 30 min, většina kluků D. Újezdu hrála na celé hřiště poprvé, přesto jsme měli ze soupeře velký respekt. První třetina byla z našeho pohledu velmi nervózní. Nakopávané míče, obava ze ztráty balonu, nic pěkného. Ač v této části nepadl jediný gól, hráči Újezdu měli navrch, právě sbíráním vysokých míčů, které jsme nakopávali.

O přestávce trenér Ivoš klukům jasně vysvětlil, aby se nebáli hrát fotbal, prohazovali nahrávky na útočníky mezi soupeřovi beky a lépe spolu komunikovali. Pokyn během chvilky začal přinášet své ovoce. Ďumba skvěle zatáhl balon, Kuba z bezprostřední blízkosti trefil břevno a Ďumba po odrazu skóroval. Druhý gól padl opět po pěkném brejku se střelou do brankaře, odražený míč z velkého vápna napálil Kuba a vedli jsme 2:0. Do konce druhé části dal soupeř kontaktní gól, kdy při našem rozehrávání rohu jsme podcenili zajištění zadních řad. Přesto postupně docházelo k zlepšování našeho herního projevu v obraně, záloze i útocích.

Poslední třetina se gólově odehrávala v naši režii. Nejprve Adam skvělou trefou na bližší tyč překonal jinak skvěle chytajícího brankaře. Po té, po několika promáchnutích na malém vápně, donesl hlavou míč za brankovou čáru Lukáš. A na závěr po skvělém centru Jirky uklidil hlavou Adam. Zasloužené vítězství 5:1 je skvělá tečka tří vítězných přáteláků (4:2 s ČTŘ, 5:1 se starou gardou).

Sestava: Vojta, Ivan, Kuba, Martin G., Karel, Lukáš, Martin R., Filip, Tomáš, Ondra, Adam, Honza, Jirka, Táďa a Týna.

Krátké zhodnocení stavu: Na papíře máme 25 hráčů, z toho 5 hokejistů (podzim kolize) a 10 hráčů, kteří nejsou rozhodnutí z důvodu zranění, dlouhodobých zdravotních problémů, vyšších ambicí, nebo jiných důvodů. Nyní budeme komunikovat s hráči, rodiči a kluby, abychom si byli jisti, že můžeme začátkem června přihlásit krajskou soutěž jedenáctkového fotbalu. Je potřeba zdůraznit, že nejde o individuální cíl němčického klubu, ale založení dorostu je součástí generačího plánu všech 4 klubů, aby tak udrželi návaznosti generací a existenci vůbec.

Herní projev party, kterou jsme dali dohromady je skvělý, kluci se poznali a předvedli skvělé výkony, první krok mise tedy splněn. Nyní proběhnou jednání klubů k domluvě organizačních záležitostí a v polovině května se sejdeme se všemi hráči ke krátké schůzce, kde představíme se zástupci všech klubů finální plán roku 2019/2020.