Obavy a překvapení dorostu

Dne 10. června 2018 visely naposledy sítě na našich velkých brankách, kdy jsme odehráli poslední domácí zápas mužů II. okresní třídy. Nyní po ¾ roce jsme ze sítí vyhnali pavouky a rozhodli se k prvnímu přáteláku dorostu, který bychom rádi příští rok přihlásili. Po intenzivní práci, která začala v prosinci minulého roku, máme na papíře 23 hráčů ročníku 2001-2004.
K přátelskému utkání s týmem U15 z FK Č. Třebová (2004-2005) se nás sešlo 10 + jsme doplnili 2 hráče 2005 a soupeř nám férově jednoho půjčil. Ač jsme měli vyšší věkový průměr 15,5 roku, hráčský kádr se viděl poprvé v životě. Polovina mixu hráčů Němčic, Řetové a Sloupnice znala velké hřiště a velké branky pouze z televize. Abychom byli schopni kluky poskládat a koučovat na postech, domluvili jsme hru 4 x 20 min.
Nikdo od zápasu nic neočekával herně ani výsledkově, šlo o první setkání a poznání se mezi sebou. V tomto duchu vypadala první čtvrtina, kdy si kluci hledali pomyslnou „sedačku v autobusu“ a trenér Ivoš jim postupně našel sedačky s požadovaným čalouněním. V druhé a třetí čtvrtině jsme viděli vyrovnaný fotbal na nekvalitním povrchu, což dělalo problém zejména soupeři z krajského přeboru, který je veden ke kombinacím a hře po zemi. Naši kluci bojovali a byli jsme svědky velmi pěkných útočných kombinací, z kterých nakonec padli 4 branky. Lepší fyzická připravenost soupeře pak korigovala konečný výsledek v poslední čtvrtině na 4:2.
Velké nadšení hráčů i realizačního týmu. Tohle opravdu nikdo nečekal a klukům patří velké uznání a gratulace k týmovému výkonu. Klubům Řetové i Sloupnice, stejně jako rodičům hráčů, děkujeme za podporu myšlenky založení týmu. Velké díky patří také trenérovi Ivošovi a Peťanovi, který pomohl s přípravou přáteláku. Vážíme si spolupráce s FK Č. Třebová a těšíme se na další setkání. S výjimkou jednoho hráče jsme se shodli na možnosti dalšího přáteláku příští středu. Budeme včas informovat, pokud se nám podaří s nějakým soupeřem domluvit.
Sestava: Týna, Ivan, Kuba, Zdenek, Karel, Lukáš, Martin, Filip, Kryštof, Ruda, Ondra, Tomáš, Táďa a Lukáš (ČTŘ).