Mladší přípravka – Dobříkov 21.10.2018

K poslednímu turnaji podzimu si němčičtí krokodýlci kategorie U9 zajeli do Dobříkova. Se vzpomínkami na chybu v rozlosování OFS a zbytečnou cestu do Dobříkova (8.9.2018) jsme se konečně dočkali dobříkovského pažitu.

První zápas jsme sehráli s týmem Lukové, o kterém jste určitě mezi řádky předešlých zápisů vycítili, že nehraje úplně podle pravidel mládežnického fotbalu. Do branky jsme dali Honzu. Zápas to byl ojedinělý v tom, že padli pouze tři branky. Co je třeba vyzdvihnout, byl skvělý herní projev našeho týmu. Hlava nahoře, komunikace a skvělé přenášení hry. Ač nebyla hra tak přímočará, naše děti předváděli skvělý fotbal. Slabinou bylo zakončení, ale hra byla naprosto skvělá. Němčice – Luková 2:1 (1:1), góly: Láďa 2x. Poznámka – po ukončení turnaje náš tým podal protest proti Lukové za „neoprávněný start hráče na cizí kartu“ a klubu tak hrozí pokuta 3.000,- až 5.000,-. Detaily nebudeme do vyřešení komentovat.

Druhý zápas jsme nastoupili proti Žichlínku s Táďou mezi tyčemi. Kvalitní soupeř nám již nedával tolik prostoru a kreativita našeho týmu se vytrácela. Stále jsme ale hráli pohledný fotbal, pouze s tím, že každou chybičku Žichlínek trestal brankou. Že nám kombinace svazuje ruce (teda nohy), potvrzuje pouze jeden vstřelený gól. Naopak soupeřovi útočníci se dostávali do spousty úniků přímo proti Táďovi. Ten odchytal skvělý zápas a zachránil solidní skóre, když vychytal kolem 3-4 nájezdů jeden na jednoho. Skvěle se také rozehrál Stáňa, který přidal na důrazu a vybojoval si spoustu pohledných šancí. Němčice – Žichlínek 1:4 (1:2), góly: Honza.

Třetí zápas s domácím celkem Dobříkova a mladičkým Danem v brance bylo zcela rozdílných 15 a 15 minut. Ta první část byla neuveřitelná, v druhé minutě jsme prohrávali 0:4 a nebyl vidět náznak chuti, ani zlepšení. Během poločasu došlo na důraznou domluvu obranným řadám, že se objevily i slzičky. Poločas za stavu 0:7 byl vhodný na ručník a popravdě řečeno nechápu naši (trenérskou) naivitu, proč jsme dětem říkali, že to ještě otočíme. Pak ale přišel zlom. Láďa dostal bolestivou ránu balonem na tvář, že jsme mu hlavu museli našroubovat zpátky na krk. A v tom to přišlo. Laďovi se sepnula chuť do fotbalu a začal úřadovat. Do útoku jsme posunuli Štěpánka a najednou jsme byli zcela jiný tým. Neuvěřitelné představení druhého poločasu, které režíroval Láďa a skvěle hrající celý tým, který přestřílel soupeře v druhém poločasu poměrem 6:4. Nejhezčí moment celého turnaje, všichni nám udělali velikou radost, velká pochvala. To, že děti neudrží pozornost celé tři zápasy je v tomto věku obvyklé. Jsme moc rádi, že se dokážeme zvednout. Němčice – Dobříkov 6:11 (0:7), góly: Láďa 6x.

Na závěr pár organizačních věcí k ukončení podzimní části sezony. Turnaje soutěže Dobříkovem skončili a co dál? Příští týden se sejdeme na venkovním tréninku v pátek 26. října, o víkendu 27.-28.10. se bude posouvat čas a slunce bude zapadat kolem 17 hod. Pokračovat budeme pátečními tréninky v tělocvičně od 16:00, začínat budeme 2. listopadu, detaily příští týden. V tělocvičně se budeme zaměřovat na pohybové dovednosti, koordinaci s gymnastickými prvky a samozřejmě na práci s míčem. Dne 2. listopadu také proběhne schůzka všech trenérů mládeže, kde se pobavíme o termínu a formě zakončení fotbalových kategorií. Rozhodně pro děti a rodiče uděláme nějaký pěkný prográmek s nějakou tou dobrotou, jako poděkování za skvělý podzim.

 

 

 

 

 

Napsat komentář