Morašice/Horní Újezd : Němčice U15

Morašice/Horní Újezd: Němčice 5:3(3:0)
Fotbal co do efektu na výbornou, leč bohužel bez bodové efektivity
Sestava:
Kristýna Mikulecká, Tadeáš Vytlačil, Lukáš Pavliš, Štěpán Jasanský, Jirka Lněnička, Filip Brožek, Honza Havla, Kuba Sršeň, Max Nováček, Tomáš Pánik, Tomáš Mastný, Marek Mikl, Lucka Pávková, Martin Radimecký
Další boj o body nás čekal tentokrát na hřišti Morašic. Někteří naši borci si však popletli hrací plochu a vyrazili na „Horňák“ .Ale vzhledem k souklubí a k tomu, že zápas nakonec stihli, jim budiž odpuštěno ?
Soupeř si ještě před utkáním s námi „střihl“  tréninkový zápas mezi sebou. To proto, že díky souklubí má k dispozici 20 hráčů. A to není žádná výhra, jak by se na první pohled mohlo zdát.  Je to jako s tou říkačkou pro děti o myšičce co vařila kašičku…ta také dala trochu a míň a jednomu vůbec ? a stejné je to s tolika hráči….někteří hrají trochu, někteří míň a někteří takřka vůbec.  A to nás opět utvrdilo v tom, že jsme udělali více než dobře, když jsem jsme se rozhodli nejít s nikým do souklubí. Však i dle sdělení trenéra domácích to „nedělá dobrotu“ a pro příští sezónu dojde opět k rozdělení týmů. Tak to by bylo na úvod něco k soupeři a k tomu co hře předcházelo a teď k utkání samotnému.
Ač domácí měli výškovou převahu a mohli by svým vzrůstem budit respekt, avšak ne u našeho týmu.  My jsme na soupeře vyrukovali nebojácně a řádně namotivovaní. A možná i z přemíry snahy a nahecování přišel faul v pokutovém území.  Následovala skvěle kopnutá penalta a Morašice vedli v 6.minutě 1:0.
Až do 35.minuty byla hra vyrovnaná a vcelku bez brankových příležitostí. V poslední minutě jsme však dvakrát zachybovali v obraně a soupeř nás nemilosrdně potrestal.  A rázem jsme prohrávali o 3 branky…3:0.
O přestávce jsme si vše vyříkali a s novou energií chtěli vyrukovat na soupeře, který do druhého poločasu poslal, kvůli přetlaku hračů, zcela odlišnou sestavu.
Jenže ouha. Neuběhla ani minuta druhé půle, malá chybička v obsazení domácích hráčů a opět nekompromisní zakončení…4:0.
Ani to nás však nevykolejilo v našem snažení se o výsledek ještě poprat.  Zatlačili jsme soupeře a ten se uchýlil k odkopávání míčů do zázemí a nebo případně spoléhal na rychlé protiútoky dlouhými nakopávanými míči za naše obránce. Ve 49..minutě jsme byli poprvé odměněni za naši snahu. Luky vystřelil z poměrně velké dálky a nachytal brankáře v nedbalkách. Míč si nešikovně srazil mezi nohy a ten proklouzl až do sítě…4:1
V 60..minutě ovšem i domácí překvapili Týnu.  To po jednom z brejků pronikající hráč po křídle předstíral, že nahraje před branku, ale pak vystřelil a Týna už míči nedokázala zabránit v cestě za brankovou čáru…5:1
Mohlo by se zdát, že je hotovo a bude se pouze dohrávat. To ale neplatí u našeho týmu, který bojuje až do konce. V 62.minutě Max krásně vystřelil k tyči …5:2.
I nadále jsme útočili a stále udržovali soupeře před jeho brankou. V 69.minutě jsme zahrávali roh a v nastalém tlaku se nejlíp zorientoval Luky a snížil na 5:3.
Velká škoda, že se nehrálo ještě o několik minut více, protože ke konci utkání už domácí nevěděli „kam dřív skočit“ a my jeli na vlně euforie.
Ale hraje se jen 70 minut a to se skóre ustálilo na stavu 5:3.
Opět jsme odehráli výborné utkání, ve kterém jsme minimálně ve druhé půli byli lepším týmem, ale bohužel zase odcházíme ze hřiště bez bodu.
Avšak pocit z předvedené hry je vynikající….a proto Týno, Táďo, Luky, Štěpáne, Jirko, Fílo, Honzo, Kubo, Maxi, Tome, Tomíku, Marys, Lůco, Martine….DÍKY….byli jsme na vás hrdí…. ?
Petr a Vojta

Napsat komentář