Muži Němčice – Dolní Újezd B 0:3 (0:2) (29.10.2023)

Předposlední zápas podzimní soutěže jsme u nás přivítali Dolní Újezd B, který se stále drží v pomyslném pelotonu špičky tabulky, kde je bodově srovnáno 7 týmů okresního přeboru. Po hodně nevydařeném zápasu v Jevíčku (0:10) jsme domácím fanouškům chtěli ukázat, že se soupeři ze špičky tabulky jsme schopni hrát vyrovnaný fotbal.

Od první minuty jsme plnili veškeré taktické úkoly a intenzivně jsme hru soupeře dostupovali. Hosté tak zvolil taktiku nakopávaných míčů, která se mu v 12. min vyplatila a Újezd tak otevírá skóre. Smutné však při této akci bylo, že se nám nepříjemně zranil brankář Filip Brožek (bez zavinění soupeře) a ze zápasu musel odstoupit. Filipa nahradil z lavičky Matyáš Čechlovský a hra dále pokračovala v podobném stylu. Divácky poměrně pohledný fotbal a co je důležité, naše mužstvo znepříjemňovalo rozehru soupeře a sami jsme měli v prvním poločasu několik slušných příležitostí, vč. břevna Maxe Nováčka. V 28. min však hosté zvyšuji na 0:2, kdy si kanonýr soutěže David Frank zasekl míč a poslal nepředvídatelně plující střelu přes několik bránících hráčů. Do kabiny jsme šli s pocitem slušného výkonu, kterému schází koncovka. Stále bylo o co hrát!

Druhý poločas se hrála opět vyrovnaná partie, která sice potvrdila schopnost hrát slušný fotbal, ale také potvrdila, že nejsme schopni dát branku. Je pravda, že za celý zápas jsme měli 3 velmi vydařené šance, které jsme bohužel neproměnili. Jednou z nich byl i únik kapitána Michala Votřela, kterému konfrontaci s brankařem jeden na jednoho přerušil čárový rozhodčí, jehož hrubý omyl uznal i realizační tým soupeřovi lavičky. V 89. min tak skóre na konečných 0:3 završil újezdský kanonýr Frank, kterému trestný kop zjednodušili naši nadskočivší hráči ve zdi. Šlo však už jen o kosmetickou úpravu skóre.

Přestože výsledek nemluví o vyrovnanosti zápasu, všichni hráči odcházeli ze hřiště s pocitem dobrého výkonu. Nyní je potřeba se připravit na poslední zápas podzimu, kdy na našem trávníku přivítáme celek Boršova a pokusíme se uhrát max bodů do tabulky soutěže.

Posíláme pozdrav zraněnému Filipovi a doufáme, že zranění nebude nijak vážné a zapojí se s námi do zimní přípravy.