U15 Březová – Němčice 5:2 (2:0) (18.6.2023)

K poslednímu zápasu finálové A skupiny jsme zajížděli do Březové, která suverénně ovládla celou soutěž a s 15 body zaslouženě získala titul přeborníka okresu SY. Zápas byl specifický v tom, že realizační týmy obou celků byly po oslavách ukončení sezóny mužů a dorostu. K zápasu jsme přijeli s jedním hráčem na střídání a z rodinných důvodů nám scházela střední záloha Pechy s Vítkem. O to více si cením kluků, kteří proti mistrovské Březové nastoupili.

Od první minuty byla vidět herní převaha domácího týmu, přesto jsme nesložili zbraně a kluky jsem naváděl ke kombinační hře. Překvapivě jsme byli úspěšní v soubojích ve vzduchu, ale v útočné fázi jsme opustili týmového ducha a snažili jsme se urvat individuálními průniky. To nám však pozorně bránící Březová nedovolila. Po té, co nám domácí Jakub Nedoma nastřílel 5 branek z pěkných kombinačních akcí (jedna připsána jako vlastní, teč brankaře), naši kluci zaslouží pochvalu, že měli chuť hrát. Odměnou za to byly dvě vstřelené branky Filipem Radimeckým, který se dokázal prosadit. Po 3 kolech, kdy jsme nedokázali vstřelit branku v bojích TOP4 týmů okresu jsou 2 góly v síti přeborníka alespoň drobná útěcha.

V bojích jsme bez zisku bodu skončili na 4. místě z celkového počtu 15 klubů hrajících soutěž starších žáků OFS SY. Finálová skupina potvrdila vysokou kvalitu a nic jsme rozhodně zadarmo nedostali. Na rozlučce probereme uplynulou sezónu, popřejeme klukům odcházejícím do dorostu hodně zdaru a s přípravou začneme na srpnovém fotbalovém kempu.

Hráčům, rodičům a fanouškům díky za podporu!