U15 Opatov – Němčice 2:1 (1:0) (13.5.2023)

Na první zápas finálové nadstavby A nebudeme vzpomínat v dobrém. První poločas se odehrával ve vyrovnané hře obou týmů, rozhodčí Havránek nechával hru plynout, přestože zde bylo spousta zákroků za hranicí pravidel. Navíc některé fauly domácích byly nelogicky otočeny v náš neprospěch. Ke konci jsme vlastní chybu v rozehrávce soupeři darovali vedení a v 34. min jsme šli do kabin za stavu 1:0.

Hned na začátku druhé části srovnáváme. Matěj Pecháček přenáší na kapitána Vítka Koláře, ten míč sklepává a Jonáš Voleský uklízí do soupeřovi sítě. Už to vypadalo, že dojde k dělení bodů, ale ztrátou koncentrace nám proniká hráč mezi obránci a 2 min před koncem zápasu přicházíme o remízový bod.

Zápas měl však temnou dohru v podobě zjištění, že u týmu došlo k neoprávněnému nastoupení hráče do zápasu. Hráč č.2, který se po celou dobu zápasu prezentoval agresivní hrou a viditelně měl za úkol hlídat našeho kapitána, není ve fotbalové asociaci jako hráč registrovaný. Bohužel jsme to zjistili až po uzavření zápisu. Podali jsme tedy protest, poskytli jsme komisi prokazatelné důkazy a čekáme na vyjádření, jak bude tento přestupek potrestán. Prohráli jsme zápas o jeden smolný gól, soupeř hrál nečistě a proti pravidlům, přesto řády FAČR uvádějí, že podáním protestu nelze zápas kontumovat v náš prospěch. Je to nelogické, ale je potřeba to přijmout a čekat, jak komise rozhodne.

Detaily protestu se dozvíte v přiloženém zápisu o utkání.