U11 TURNAJ POMEZÍ (10. 9. 2022)

Druhý podzimní turnaj nás čekal v Pomezí, kde jsme ještě nehráli, protože starší přípravku přihlásili nově. Ovšem už v pátek se nám začala rozpadat sestava, když onemocněl Lukyn a aby toho nebylo málo, tak v do sobotního rána lehnul i Vojtík. Holky, které s námi začaly trénovat po příchodu z mladší přípravky se na turnaj ještě necítily, tak vyrazilo 6 statčných kluků vstříc turnaji bez střídání. V Pomezí nás čekal nás hezký areál s bohatou nabídkou v místním kiosku, ale kvůli tomu jsme nepřijeli.

První zápas se nám postavili borci z Jevíčka. Ačkoliv měli šance, tak je nedokázali dotáhnout a první poločas jsme vyhráli 3:0. Ve druhém poločase se soupeři podařilo snížit, ale nám se dařili Štěpánovy náběhy za obranu, kdy ho bratr Tom zásoboval přesnými pasy. Nakonec jsme vyhráli 7:2, kdy se o všechny naše góly postarali bratři Krejčí. Štěpa, věkem ještě do mladší přípravky, dal 5 gólů a Tom 2.

Během prvního zápasu jsme si všimli, že Tobík neběhá tolik co obvykle a mezi zápasy se přiznal, že ho bolí břicho a že se necítí na další zápas. Proto nám, po domluvě se soupeřem, pomohl v brance věkově starší Láďa, který se původně jel jenom podívat.

Proti Bystrému se tedy Fanda posunul z branky na obránce. Ačkoliv Bystré mělo v týmu šikovné hráče, kteří nám dost zatápěli, tak nakonec se jim i se zmařenou penaltou gól vstřelit nepodařilo a vyhráli jsme 5:0. O naše góly se podělili Tom 3x, Fanda a Štepa po 1 gólu.

Poslední zápas jsme se soupeře opět dovolili na Láďově pomoci, aby jsme zápas vůbec odehráli a nastoupili jsme proti domácímu Pomezí, které se prezentovalo hezkým kombinačním fotbalem. Domácí, podobně jako my, odehráli celý turnaj bez střídání, proto jsme se neměli na co vymlouvat.Ovšem řádil Tom, který vstřelil všechny naše góly a vyhráli jsme 6:3. Vůbec se nejednalo o jednoduchý zápas. Naši kluci leckdy už motali nohama a kluci z Pomezí měli vyrovnaný tým mladých kluků a i nejmenší z nich předváděl v prvním poločase skvělé brankářské zákroky a ve druhém poločase zatápěl naší obraně.

Po třech vítězstvích jsme turnaj vyhráli. Naše nejtvětší obava z přesného počtu hráčů se tedy nenaplnila, i proto, že ostatní týmy měly maximálně 2 hráče na střídání a proti nám střídali minimálně, aby měli co nejsilnější sestavu a Pomezí mělo stejně hráčů jako my. Kluci si zaslouženě dali palačinky s nutellou a frgály z místního kiosku. Hrali Tom, Štěpa, Máťa, Tobík, Fanda, Robin a Laďas. Příští zápas nás čeká v sobotu 17. 9. 2022 v 10h v Hradci nad Svitavou.