U19 Němčice/Sloupnice – H. Jelení

Po asi nejtěžším zápasu s Litomyšl/D. Újezd jsme tentokrát přivítali na našem hřišti soupeře z H. Jelení. Velmi kvalitní tým, který do naší krajské skupiny B přestoupil z regionu A, kde před rokem obsadil krásné 3. místo s 18 body a se skóre 33:22. Rozhodně mají tuto sezonu velmi dobrou formu. Velká pokora před soupeřem, který hraje kvalitní zápasy obvykle s 10-12 hráči. Přestože měl v Němčicích na soupisce hráčů 13, přijeli bez střídání v 11 hráčích.

Nám se podařilo doléčit nějaká ta zranění a bolístky z minulého zápasu a doufali jsme, že udržíme všechny 3 body v domácí kabině. Soupeře jsme od začátku nepouštěli do žádných výrazných akcí a odpovědnou obranou jsme zodpovědně hráli svoji kombinační hru, která se domácím fanouškům určitě musela líbit. Byli jsme z naší strany svědky spousta pěkných akcí, ale v koncovce se nám stále nedařilo. Houževnatý soupeř s urostlými beky, obránci a dobře chytajícím brankařem byl proti. Prolomit se nám stav podařilo těsně před poločasem. Skvěle načasovanou a umístěnou přihrávkou bezi beky, vyslal Luky Pavliš do krásného úniku Ondru Mikuleckého a do kabin jsme šli za stavu 1:0.

Druhý poločas se nadále odvíjel v naší převaze, ale po chybě a přečíslení soupeřova útoku a zálohy inkasujeme a Jelení srovnává na 1:1. Kluky jsme nabádali, aby byli trpěliví a hráli stále svůj pohledný kombinační fotbal. A trpělivost se vyplatila. Jedna z nejpohlednějších akcí, která potvrzovala, jak může být fotbal jednoduchý. Ondra Mikulecký utekl po pravé straně, nahrál „pod sebe“ na Lukáše Pavliše, ten míč potáhl a vybídl Káju Píšů, který přízemní střelou na zadní tyč dává opět vedoucí gól. Nadále jsme byli svědky spousty příležitostí, které se nám nedařilo gólově zakončit. Nakonec zápas rozhodl obránce, který si nevěděl rady s pronikajícím Lukášem Pavlišem a na rohu velkého vápna ho „sestřelil“ aniž by měl zájem hrát míč. Nařízenou penaltu si kopl faulovaný Lukáš a bylo to 3:1. V té chvíli jsme se uklidnili, v klidu vystřídali všechny kluky na lavičce a utkání jsme dohráli.

Velká děkovačka domácím divákům, kteří si za krásného počasí našli cestu na tento zápas. Z reakcí fanoušků asi nejvydařenější a divácky atraktivní zápas, kdy jsme pochyby o vítězství rozhodli v 68. minutě. Je potřeba poděkovat i rozhodčímu, který odpískal utkání férově a oběma týmům za ohleduplnou hru bez emocí a zákeřných faulů.

K dalšímu utkání zajíždíme v sobotu 26.9. do Březové n. S., výkop 12:30. Odjezd bude komunikován na hráče na pátečním tréninku.