U19 Vraclav/Zámrsk – Němčice/Sloupnice

Po týdnu od domácího zápasu se souklubím Vraclav/Zámrsk (3:0, poločas 0:0) jsme na oplátku zavítali na vraclavské hřiště. Poslední výsledek jasně ukázal, že se soupeř od jarní sezony značně posunul v kvalitě a bude potřeba dát do zápasu vše. Soupeřovo hřiště a zázemí je ukázkou toho, jak se i v roce 2020 dá dělat mládežnický fotbal a klobouk dolu před činovníky vraclavského klubu, že dokážou fotbal udržet v obci s osmi sty obyvateli.

První poločas, stejně jako na domácím hřišti, se jako přes kopírák odehrál bez branek. Soupeř na nás zkoušel dlouhé nákopy od brankaře i obrany, bez nějaké větší mezihry. Obě strany si vytvořili slibné akce, ale všechny skončili mimo branku, nebo v rukavicích brankařů. Že se nehrálo v rukavičkách (s výjimkou brankařů) dokládají některé „hity“ které se během utkání rozdávaly na obou stranách. O poločasu za bouřkového odpoledne si hoši odpočnuli v stínu hřiště a za zmínku stojí připomenout, že na zápas dorazila sloupenská ikona z řad evropské špičky fotbalových rozhodčích, Matey Mávakovič. Symbolicky zamával fanouškům, kteří si ho vyžádali vystoupit během přestávky, nezasáhl do zbytku zápasu a poctivě fandil našim hráčům.

Druhý poločas se opět podobal tomu domácímu. Soupeř, jakoby mávnutím proutku, začal hrát pohledný fotbal po zemi a dlouhé nákopy z prvního dějství jsme již neviděli. O první otevření skóre se postaral Ondra Mikulecký, který dostal skvělou nahrávku mezi obránce a nekompromisně zakončil za záda, jinak skvěle chytajícího, brankaře. Asi nejlépe se z našeho týmu vyspal Tobiáš Gremlica, který svým klidem, přehledem a rozvahou skvěle dokázal podržet míč a přenést hru tam, kde bylo potřeba. V jednom z okamžiků přetavil svou herní techniku v gól, kdy od soupeřova rohu prošel přes čtyři hráče, jako nůž máslem a chladnokrevně zakončil, 2:0. Po této brance jsme trochu pozapomněli na zadní vrátka a po pravé straně nám utekl protihráč, který šikovným padáčkem z 20 m přestřelil skvěle chytajícího Filipa. A byl tu rázem kontaktní gól. Postupně jsme se blížili ke konci a doufali jsme, že vedení udržíme. Hra nabírala na intenzitě a zákroky za hranicí pravidel se začaly objevovat stále častěji. V posledních vteřinách šel soupeř do hry vabank. Při vhazování autu na naší půlce šel na pomoc i brankař. Lukáš Pavliš vyčetl směr autového vhazování, vběhl si do balonu, zpracoval na prsa, frčel na soupeřovu půlku a za sebou slyšel šustění skluzu soupeřových nohou. Okolo 10 m za půlkou to nakopl a hurá, 3:1. Rozhodčí a trenér Zdenek hned zápas ukončil.

Sestava: Filip Brožek, Vojta Tesař, Ivan Škeřík, Tadeáš Vytlačil, Jan Brýdl, Jakub Synek, Franta Synek, Ondra Štarman, Štěpán Renza, Tobiáš Gremlica, Lukáš Pavliš, Karel Píša, Pachl Kryštof, Doleček Jiří, Michal Urban a Ondra Mikulecký.

Ve středu trénink klasicky od 17 hod, bude zde rozhodnut termín rozlučky se sezónou!