Přátelské utkání U19

První prověrkou zimní přípravy bylo přátelské utkání, které jsme odehráli 7. března na umělé trávě v Litomyšli se souklubím Horní Újezd/Morašice. Šlo o prověrku herní a fyzické připravenosti našich kluků se soupeřem, kterého jsme v podzimní části jasně přehráli na sloupenském hřišti 6:0 (2:0). Očekávaná sestava 15-16 hráčů se nám ve finále scvrknula na 12, z nichž se ne zcela všichni zapojovali do zimní přípravy. Někteří tak s handicapem vánočních svátků podstoupili dvou hodinovou zátěž a sáhli si na dno svých sil.

Zarezervovaných 120 min umělky jsme se snažili max využít a sehráli jsme tak 3x 30 min + závěrečnou 10 minutovku. Nutno říci, že nás soupeř svou fotbalovostí značně zaskočil. V tu chvíli jsme si uvědomili, že proti nám stojí jiné mužstvo, než které jsme porazili na podzim, kdy měli na střídačce dva starší žáky U15. Zpočátku se hra a převaha obou týmů přelévala ze strany na stranu a na obou stranách byla vidět velká nerozehranost po zimní přestávce.

První dějství (3:2) bylo asi z těch nejzajímavějších, kdy dvakrát rozvlnil síť Lukáš Pavliš a jednou Ondra Mikulecký. V druhé části (4:4) se blýskl Kuba Sršeň, v třetí části (5:4) pak přidal druhou trefu Ondra Mikulecký. V poslední desetiminutovce jsme hráli díky zdravotním problémům část v deseti hráčích a byli jsme nuceni značně přeházet posty jednotlivých hráčů. V posledních sekundách zápasu tak soupeř zaslouženě srovnal z rohového kopu na konečných 5:5.

Více než prospěšné, že jsme nezopakovali vítězství z jarní sezony a bylo nám nastaveno pomyslné zrcadlo pravdy, které odráží stav naší přípravy, a hlavně naše slabiny, na kterých je třeba pracovat. Přestože se soupeř během dvou hodin nedostal ani jednou do vedení, musím přiznat, že byl herně lepším týmem a minimálně vyrovnání v závěru si zasloužil.

Přejeme týmu H. Újezd/Morašice hodně zdaru do jarních zápasů a našim klukům pokračování v jarní přípravě. Máme stále měsíc do prvního mistrovského zápasu. Jsem přesvědčen, že máme skvělé kluky a hlavně partu, která je ve sportu důležitější než výsledky.

Sestava – Brožek, Tesař, Renza, Sršeň, Štarman, Brýdl, Synek F., Pavliš, Vytlačil, Rathouz, Píša, Mikulecký.