Zahájení jarních soutěží

Vážení hráči, rodiče, fanoušci,

Včera 3. března proběhla schůzka trenérů mládeže, jejímž cílem bylo odladit přípravy jarní části soutěží a také pohovořit o sezoně příští 2020/2021. Pro jaro jsme dokoupili nějaký spotřební materiál (stulpny, tašku na dresy a 4 sítě), budeme připravovat hrací plochu a kabiny pro tréninky a turnaje. Rozlosování U13, U15 a U19 je víceméně hotové, dnes jsme potvrzovali domácí turnaje U9 a U11. Finální rozlosování JARO 2020 dáme na web již příští týden.

Co se týče trenérského mixu, pro jarní sezonu nedojde k žádným změnám. Patrně dojde k nějakým drobným kolizím v návaznosti na plánované chirurgické zásahy u dvou z deseti trenérů. Nejde o nic dlouhodobého a máme řešení, jak zajistit hladký průběh tréninkových jednotek a zápasů.

Co nám dělá radost je zájem hráčů z okolí hrát za náš fotbalový klub a na jarním trávníku tak přivítáme nových 6-7 nových tváří, které posílí naše řady v okresních a krajských soutěžích. Jako výkonný výbor FO máme poměrně napilno. Po schůzce trenérů bude následovat schůzka VV celého spolku, aktiv trenérů OFS Svitavy a schůzka s okolními kluby, kterou organizujeme již 4-5 let. Tato schůzka s okolními vesnickými kluby nám pomáhá koordinovat naplněnost soutěží a jejím smyslem je vzájemná pomoc formou souklubí, či partnerské spolupráce.

Po dvou letech zkušeností spolupráce v „souklubích“ jsme zaznamenali signály některých rodičů i hráčů, že „tato forma“ trénování a společné soutěže odvádí jejich zájem. Je logické, že cestování na tréninky, nebo dojít si k „sušce“ pěšky je rozdíl, nemluvě o přizpůsobivosti každého jedince v cizím kolektivu. Rád bych vás informoval, že tyto signály vnímáme a na včerejší schůzce padlo rozhodnutí, že novou sezonu bychom rádi přihlásili v takové formě, že budou všechny kategorie trénovat doma.

Nejožehavější skupinou jsou pak žákovské kategorie, kde máme celkem okolo 20 hráčů. Pevně věříme, že najdeme řešení, které bude vyhovovat všem hráčům, rodičům i fanouškům našeho klubu. Finální přihlášky do soutěže 2020/2021 se budou přihlašovat až začátkem června, máme tedy dostatek času na přípravu.

Na závěr připomenu, že březen je velmi významným měsícem, kdy 12. března uběhne 100 let od založení spolku TJ Sokol Němčice a hned 17. března bude 10 let od zahájení sportovních aktivit s mládeží. Na termín 20. června připravujeme oslavu tohoto jubilea, výbor připravuje organizaci oslav, vše se včas dozvíte.

Nastává nám nyní čas přesunu na travnatý pažit, přátelská utkání a hledání optimální kondice k jarním soutěžím. Přeji všem hodně zdraví, elán do fotbalového sportu a příjemné užití jarních měsíců.

Lukáš