U19 Nasavrky/Miřetice – Němčice/Sloupnice

Podruhé na podzim jsme vyrazili objednanou autobusovou dopravou, tentokrát na trávník Miřetic v chrudimském okresu. Opět musím zdůraznit, že máme na soupisce 22 hráčů a horko těžko jsme jich dali do hromady čtrnáct. Chápeme, že příchod podzimu přináší nastydnutí a nemoci. Přesto jsme očekávali, že kluci, kteří jsou zranění budou držet s partou a pojedou svoje spoluhráče alespoň podpořit. Omluvenky od některých „kluk nejede, má toho moc“ v kombinaci s tím, že ti, od kterých jsme pomoc potřebovali nejvíce, byli den (respektive noc) před tím v rokovém klubu. Hrajeme krajskou soutěž prvním rokem a doufali jsme, že si postupně parta sedne. Většina kluků jsou srdcaři a doufáme, že do konce podzimu si to sedne a budeme hrát jako jeden tým!

K samotnému utkání. Víceméně čtyři hráči základní sestavy dnes nebyli a Ivoš musel koktejl soupisky namíchat, jak to jen šlo. Hned od začátku na nás skvěle kombinující soupeř vlétl a 20-30 min nás neuvěřitelně tlačil. Snad jen ukvapenou koncovkou jsme drželi čisté konto. O to větším paradoxem bylo, když první úder jsme zasadili my. Michal Urbanu skvěle našel Lukáš Pavliše a ten kličkou brankařovi v 11. min otevírá skóre. Nadále jsme byli ti, co tahají za kratší konec a soupeřovi scházela koncovka. Vše důležité přišlo ke konci poločasu, kdy po chybách obrany v 39. a 44. minutě soupeř prolomil střeleckou bídu a skóre otočil.

Druhý poločas byl daleko vyrovnanější, soupeř stále lépe kombinoval v prostoru, a dokonce i my jsme měli pár slibných akciček. Nakonec soupeř přidal uklidňující čtvrtý gól v 71. minutě a tím se skóre uzavřelo.

V sestavě, s jakou jsme hráli kluky rozhodně musíme pochválit. Kdo si zaslouží extra vypíchnout je Filip Brožek, který se tentokrát převlékl do kostýmu růžového pantera a rozhodně svému zvířecímu kolegovi neudělal ostudu. Svými skvělými zákroky v brance uváděl nejenom protihráče, ale i domáci diváky k úžasu?. Premiéra nového kostýmu nevyšla, ale opravdu skvělý výkon!

Tréninky středa a pátek od 17:00 v Němčicích. Příští týden hostíme na hřišti v Němčicích tým Kameniček, hrajeme v neděli 13.10. od 13:00.