Turnaj U9 Němčice (25.5.2019)

K poslednímu turnaji jarní části sezony nastoupila mladší přípravka na domácím trávníku. Stále oslabeni o starší hráče, doufali jsme, že předvedeme domácím fanouškům stejně pohledný fotbal, jako v Jevíčku a Telecím. Do brány byl po dobrých výkonech opět delegován Luky.

První zápas jsme sehráli se Sebranicemi, kterým jsme naposledy v Němčicích podlehli 3:10. Hráli jsme velmi pohledný fotbal, soupeře jsme přehrávali a zaslouženě zvítězili 5:3. Diváci dokázali ocenit předváděnou hru, fandili a chválili kombinační fotbal. Trenér soupeře trochu zbytečně reagoval na komentář jednoho z diváků „dobré přerušení“ po faulu našeho hráče. Nemyslíme si, že to bylo za hranicí fair-play a dětského fotbalu, situace se nakonec uklidnila.

Druhý zápas s týmem Jevíčka byl daleko tvrdší oříšek. Ač jsme opět předváděli krásný fotbal se spoustou šancí, výsledek jsme na svou stranu nedokázali překlopit. Poločas i celý zápas jsme prohráli rozdílem dvou branek, což není nic hrozného. Radost nám dělá zejména styl hry, za který kluci zaslouží pochvalu. Zejména pak akce turnaje, kdy Laďas utekl po pravé straně a místo střely našel zcela volného Vojtu, který tak chladnokrevně zakončil z první. V tomto zápase jsme měli odhadem 7 dalších tutovek, ale nebylo nám přáno …

Vystřízlivění z fotbalové krásy přišlo v posledním zápasu s Čistou, která nás naposledy přehrála na hřišti v Čisté 3:7. Stabilně velmi silný soupeř nás rozebral do poločasu 2:6 a nesliboval žádnou nádhernou tečku turnaje, resp. jarní sezony. Klukům jsme domluvili, aby přidali na důrazu a přineslo to ovoce. Druhý poločas jsme sice také podlehli, ale 4:5 byla velmi dobrá ukázka, že když zabereme a koncentrujeme se na hru, výsledky jsou velmi pěkné.

Kluci nám před zraky domácích diváků ukázali, jak se za odehranou sezonu naučili hrát fotbal. Hráči i trenéři slyšeli upřímná slova díků a chvály. Za předvedenou hru v posledních třech turnajích si to rozhodně zaslouží. Poprvé jsme vyhlašovali nejlepšího hráče každého týmu, za náš tým byl ohodnocen Laďas, který nastřílel 12 z 15 gólů. Do listiny střelců se zapsali na trunaji celkem 4 hráči, což je skvělé. Děkujeme holkám z KD za ceny pro družstva, rozhodčím za pomoc při pískání a obsluze bufetu za servis.

Pro některé hráče to byl poslední oficiální turnaj a po prázdninách si budou zvykat na modrou barvu dresů ve starší přípravce. Než ale skončíme, čeká nás úterní (28.5.) přátelák v Sebranicích, jako náhrada za neodehraný turnaj v Hradci n. Svitavou. Odjezd v 16:00, hrajeme od 17:00, auta Lukáš, Vojta, Standa. V sobotu 1.6. pak organizuje TJ Sokol 9. dětskou olympiádu, kde si obě přípravky zahrají proti maminkám a tatínkům. Přijďte nás podpořit!

Sestava – Honza, Niky, Láďa, Dan, Stáňa, Vojta, Luky, Matouš a Tobeš.

Němčice – Sebranice 5:3 (4:2), góly: Láďa 4x, Honza

Němčice – Jevíčko 4:6 (1:3), góly: Láďa 2x, Stáňa, Vojta

Němčice – Čistá 6:11 (2:6), góly: Láďa 6x