Turnaj U9 Bystré (28.4.2019)

K druhému turnaji našich nejmenších fotbalistů jsme se vydali na hřiště Bystrého, nedaleko od Poličky. Nervozita z nového prostředí se projevila i na trenérské psychice, když se část realizačního týmu vracela od Vysokého lesa pro kopačky a chrániče ?.

S výrazně oslabeným týmem (bez Táďi, Láďi, Vojty a Františka) jsme nejeli pro „cenné kovy“, což se výsledkově projevilo na skóre všech tří zápasů, kdy jsme obdrželi dvouciferné nadílky. Sehráli jsme zápasy s Borovou, domácím Bystrým a týmem Čisté. Skórovat do soupeřovi branky se nám podařilo pouze 2x a to z kopačky Jeníka a Tobíka. Tobíkovi velká gratulace k druhému soutěžnímu gólu (nejmladší hráč, ročník 2013) a tatínkovi brzké shledání u okénka bufetu příštího turnaje.

Rozhodně naše děti nehrály na svůj věk a vzrůst špatně, naopak jsme se setkali s několika sympatickými komentáři „nic si z toho nedělejte, my jsme měli takovéto výsledky před 0,5 rokem“. U některých dětí máme problém s pozorností, což k tomuto věku patří, jiné děti se zase potřebují zbavit ostychu z cizích (a větších) soupeřů. Jak už jsme několikrát psali, děti nejsou malí dospělí, ale děti.

Ač jsme fotbalovosti mnoho neukázali, za zmínku stojí poslední zápas s Čistou. Ač tomu výsledek nenapovídal, hráči předvedli kombinačně a zaujetím to nejlepší z celého turnaje.

Sestava: Adélka, Honza, Niky, Dan, Standa, Luky, Matouš, Tobeš. Tréninky klasika úterý a pátek, v neděli máme první domácí turnaj na domácím trávníku v Němčicích. Doufáme, že už přivítáme našeho špílmachra Láďu Sádřičku, kterému tak přejeme hodně zdravíčka do dalších turnajů. Doufáme, že všichni hráči budou zdraví a domácímu publiku předvedeme atraktivní fotbal této věkové kategorie.