Halový turnaj D. Újezd U9 (10.3.2019)

Takřka přesně po roce jsme zavítali do Dolního Újezdu na turnaj mladších přípravek. Jak jsem psal už před rokem, halový fotbal s tím trávníkovým je zcela odlišný sport. Újezdská hala je pro naše kluky tak velká, že sotva dohlédnou na druhou stranu?.
K turnaji se sešli týmy D. Újezd, H. Újezd, Sebranice, Čistá, Litomyšl a Němčice. Hrálo se 1×13 min, počet hráčů 4+1. Sestavu jsme dávali těžko dohromady, nejlepší sniper naší kategorie Laďa si v úterý zlámal ruku, Adélka doléčuje zranění z lyží, Vojtík se potí v posteli, Tobeš doléčuje nemoc a Štěpán přešel do klubu H. Újezda z důvodu stěhování. Co bylo pozitivní, že nám bylo umožněno, aby Štěpán za nás mohl nastoupit. Druhá potěšující zpráva je, že k nám našel cestu František (2012), mladší bratr od Tádi. Ten byl poprvé na pátečním tréninku a „vykopal“ si nominaci do nedělního turnaje. Prostě raketový růst.
Stejně jako před rokem jsme skončili na posledním, šestém místě. Ač tam bylo v jednotlivých zápasech spousta chyb a nepřesností, celý tým si zaslouží pochvalu. Jak jsem již zmínil, povrch, rozměry haly a rychlost míče jsou pro nás v hale velkým oříškem. Kluci se s tímto hadicapem porvali se ctí a dali do zápasů vše. Mám radost z posunu všech kluků v práci s míčem, na kterém jsme přes zimu pracovali. Překvapením pro mne byl i výkon a sebevědomí Nicholase a Standy.
Nejkvalitnější zápas jsme odehráli s domácím D. Újezdem, který suverénně vyhrál celý turnaj. Sám jsem byl zaskočen, že jsme dokázali hrát necelou polovinu zápasu bezgólovou remízu a dokonce několikrát ohrozit jejich branku. Konečný výsledek 0:5 pouze potvrdil sílu domácích, ale klobouk dolu před našima klukama.
Druhý velmi pěkný zápas jsme sehráli proti Litomyšli. Díky Táďovi jsme otevřeli skóre, ale soupeř ke konci zápasu dokázal rychlým únikem srovnat na konečných 1:1.
Jak už je našim zvykem, točili jsme brankaře, rukavice si dnes navlékl Daneček, Táďa a Štěpánek.
Na závěr byli vyhodnoceni nejlepší hráči jednotlivých celků, u nás to byl Táďa s dvěma brankami a bojovností během turnaje. Štěpánek dostal ocenění fair play za výpomoc našemu klubu, odkud přišel a třeba se do něj ještě někdy vrátí.
Všichni hráči turnaje byli oceněni medailí, párkem v rohlíku a taškou dobrůtek na doplnění energie.
Na závěr naše sestava: Táďa, Honza, Nicholas, Štěpán, Standa, Dan, Lukáš a František.