Mladší přípravka – Jiskra 2008 (22.9.2018)

K druhému turnaji mladších přípravek jsme vyrazili s devíti hráči na 60 km výlet pod úpatí Kralického Sněžníku na hřiště Jiskry 2008 v Králíkách. Teplotní zlom, ač jsme o něm věděli, byl nepříjemný a pomalu si musíme zvykat na podzimní, sychravé počasí. Na turnaji jsme se potkali s týmy Jablonného, Tatenic a domácí Jiskry 2008. Po turnaji v Žichlínku jsme hráčům kladli na srdce, aby se neopakovali hádanice na hřišti, aby hráli důrazně a se zaujetím.

Krátce k metodice trénování a turnajovým zápasům mladší přípravky. Postupně, krok za krokem, se posouváme k modelu vedení dětí tak, že prioritou tohoto věku je ovládat míč a nebát se přejít přes hráče. Taktické pojetí hry (nasazování šikovnějších dětí, vychovávání jednoho brankaře, atd.) nemá v této kategorii smysl. Jsou to malé děti a jejich myšlenková spojení ještě nejsou uzpůsobena k přehledu v prostoru, smyslnému nahrávání, jak si někteří dospělí myslí a řídí svoje děti příkazy jako, joystickem v počítačové hře. Výsledky nejsou podstatné, děti má hra bavit, mají se umět rozhodnout a nemají se bát neúspěchu.

Němčice – Jablonné n. O. (kapitán Dan) – po dobu 6 let, co hrajeme soutěž, je Jablonné jedním z nejlepších mládežnických klubů na okrese. Předvedli jsme bojovný výkon plný skvělých okamžiků. Slabinou byla nedisciplinovanost obrany, která si za zády nechávala volné hráče. Hra dopředu, bojovnost, hra 1 na 1 a zaujetí – super, pochvala. Výsledek 1:5 (1:3), góly: Láďa

Němčice – Tatenice (kapitán Táďa) – stejně jako první zápas, i v tomto utkání nás hráči překvapili svým zaujetím pro bojovnost a obětavost. Hra po celém hřišti, minimální shlukování. Slabší přebírání míče a 3-4 obdržené branky, kdy náš goalkeeper (brankař) zapomněl, že má ruce ?. Výsledek 2:7 (1:2), góly: Táďa, Láďa.

Němčice – Jiskra 2008 (kapitán Láďa) – v brance jsme vystřídali dva mladší hráče ročníku 2011, bez obavy z výsledku. Poměrně vyrovnaný soupeř nám seděl a kluci v brance si vyzkoušeli, jaké je to hrát s rukavicemi. Ač se spoustou laciných gólů a stavem 2:6 o poločasu, předvedená hra byla velmi pohledná. V druhém poločasu jsme přidali ještě 3 branky a zápas měl zajímavý náboj na obou stranách. Výsledek 5:7 (2:6), góly: Láďa 3x, Táďa, Vojta.

Závěr: skvělý a organizačně dobře zvládnutý turnaj, kterému se snad dá vytknout jen chladnější počasí. Naši krokodýlci bojovali, viditelně je hra bavila a nikdo nikomu nic nevyčítal. V zapojování všech dětí do brankařské rutiny budeme pokračovat bez ohledu na výsledky. Dnes chytali čtyři hráči. Vychovávání dětí pro specifické role ve hře do tohoto věku nepatří a nemá to dlouhodobý smysl ve vývoji hráče i celého mládežnického klubu. Děkujeme všem za předvedený výkon. Nejenom trenéři, ale i rodiče byli překvapeni růstem a předvedeným výkonem. Děkujeme panu Hondlovi, který celý tým odměnil dobrůtkou na závěru turnaje. Zasloužili si to.

Příští turnaj hrajeme doma v Němčicích, v sobotu 29.9., zahrají si všechny registrované děti. Tréninky Út a Pá od 16:00, klasika. Poznámka pro rodiče – v rámci podzimního počasí doporučujeme vybavit vaše dítko termo prádlem, je to otázka stokorun a váš krokodýlek bude v teple a suchu i za sychravého počasí?.

 

 

Napsat komentář