Mladší přípravka – Červená Voda (12.5.2018)

Na druhý nejvzdálenější turnaj jsme vyráželi do Červené Vody, resp. fotbalového klubu Jiskra 2008. Odjeli jsme s hráči vč. nováčka v soutěži přípravek Adélky Mastíkové. Poměrně dlouhá cesta proběhla v pořádku a na místo jsme dorazili za mlhavého počasí. Utkat jsme se měli s týmy Dlouhoňovic, Jiskry a Rybníka.

Pořadatel lehce přeházel pořadí zápasů a začali jsme s domácím týmem. Vyrovnaně urostlí hráči budili respekt, naše kličkování na ně moc neplatilo a konec poločasu jsme prohrávali o gól. Velkou měrou tomu napomohl náš nekoncentrovaný brankář Jéňa, který doslova odevzdal soupeři 3-4 góly v celém zápasu. O poločasu jsme využili svit slunce, který jsme dětem nalili spolu s vítězným duchem do žil. Výsledek přišel. Díky kanonádě Láďi a Standy jsme vyhráli těsně 6:5.

Druhý soupeř Dlouhoňovice jsme naposledy porazili v Dobříkově o dva góly, ale nechtěli jsme nic podcenit. Pokoru a respekt ze soupeře jsme udržovali v hlavách dětí a po zásluze jsme poločas vyhráli 5:0. Do druhé půle jsme mezi tyče postavili Stáňu, který zneškodnil spoustu slibných akcí soupeře. Konečné vítězství 6:2 bylo zasloužené. Radost nám udělali pohledné kombinace, které na našem trávníku trénujeme. Snad jen signály rohových kopů se nám moc nedařily.

Třetí soupeř z Rybníka byl papírově slabším soupeřem, ale v prvním zápase překvapivě remizoval s Dlouhoňovicemi. Opět s respektem a chutí hrát fotbal jsme nastoupili do zápasu. Problémy nám dělal rychlonohý hráč týmu „Rybiček“s kořeny na Člupku a soupeřova hra po krajích hřiště. Přesto jsme zápas bravurně zvládli. Do druhé půli jsme opět nasadili mezi tyče Staníka a zápas vyhráli 10:4.

No a výsledek? Vítezství v třetím turnaji za sebou (Rokytnice, Němčice, Jiskra)! Velmi povzbudivé skóre 22:11. Slabinou je, že máme stále stejné střelce. Na druhou stranu musíme pochválit celý tým, protože náznaky u kombinací a hře na hřišti pomáhali zcela všichni. Ač letošní výborné výsledky jsou v historii přípravek skvělé, nesmíme usnout na vavřínech a pilně dál trénovat. Před sebou máme poslední dva turnaje (Rybník a Němčice). Velká gratulace staší přípravce (2007+2008), která na domácím turnaji vybojovala také 1. místo.

Sestava: Jéňa, Stáňa S. – Kája, Kik, Matěj – Adélka, Niky, Daneček, Láďa.

Jiskra – Němčice 5:6 (3:2), góly: Láďa 5, Stáňa, Kája

Dlouhoňovice – Němčice 2:6 (0:5), góly: Láďa 3, Kája 2, Stáňa

Rybník – Němčice 4:10 (2:5), góly: Láďa 6, Kája 4

Tréninky úterý a pátek, klasika od 16:00. Další turnaj v sobotu 19.5. v Rybníku.

 

 

Napsat komentář