Mladší přípravka – Němčice (5.5.2018)

Za krásného slunného počasí jsme se sešli k prvnímu domácímu turnaji mladší přípravky. Do němčické arény přicestoval celek Tatenic a Libchav B. Poslední zápas s prvním jmenovaným si velmi dobře pamatujeme, kdy jsme za deště plichtili a nakonec vyhráli na penalty. Očekávali jsme tedy boj na ostří krokodýlích drápků. Ač náš otevírač skóre Kája splnil svoji funkci, během chvilky jsme prohrávali 1:3. Pak se něco stalo. Možná vůně skvěle připravených párků v rohlíku z místního bufetu v našich zvířátcích probudila herní dravost a ze zápasu se stala gólová exhibice. Poločas 6:3 a do naší branky byl delegován Štěpánek. Ten v druhé půli vychytal nulu a mohli jsme oslavovat vysoké vítězství 10:3. Přestože jsme měli rádoby nahráno, nepředvedli jsme (až na výjimky) před domácím publikem žádnou herní hitparádu. Rozhodně skóre nevypovídá o stavu po prvních minutách, kdy nás soupeř přehrával.

Druhý zápas nás čekal s celkem Libchavy B, které opět přijeli s čistým ročníkem 2010. Pokud jsme s Tatenicemi nepředvedli nic krásného, u Libchav to snad nebyl ani fotbal. Konečné vítězství 12:4 tak pro nás trenéry nemělo příliš vysokou cenu.

Konečné vítězství je super, ale musíme se zamyslet nad herní kombinací na dalších trénincích. V řadách diváků nás přišla podpořit velká spousta fanoušků, ale bohužel převahu měl celek Tatenic. Nejenom počtem, ale i trenérskými radami maminek ve formě „sejmi ho, podraz ho, strč ho“. Rozhodně to není chyba klubu, ale každého jednotlivého člověka, který chodí fandit na mládežnický fotbal. Beru z velké části vinu na sebe, že jsem na začátku turnaje rodičům nepřipomněl pravidla slušného chování.

Dnes si svůj první zápas odehrál Staník T., hodně štěstí a zdraví do dalších zápasů, bylo to super. Velké díky i obsluze bufetu Vítovi a Viole, rozhodčímu Honzovi a děvčatům Lucce a Zdeně za skvělé ceny na závěr.

Sestava: Honza, Štěpán – Kája, Stáňa S., Matěj, Kik – Daneček, Niky, Láďa, Staník T.

Němčice – Tatenice 10:3 (6:3), góly: Láďa 5, Stáňa S. 3, Kája 2

Němčice – Libchavy B 12:4 (7:2), góly: Láďa 5, Kája 5, Stáňa S. 2

Tento týden trénujeme v úterý (svátek) pouze starší přípravka, v pátek vč. školičky a v sobotu odjíždíme do Červené Vody na turnaj. Nominace a čas odjezdu se dozvíte na pátečním tréninku.

 

Napsat komentář