Mladší přípravka – Rokytnice v O. h. (28.4.)

Na dlouhou cestu s tradičním názvem „vítr z hor“ jsme vyráželi v oslabené sestavě bez Matěje a Nikýska. Našich 7 statečných, 2 trenéři a 2 tatínci se vešli do 2 aut. No, spíš do jednoho auta a jednoho minibusu od Beranů (děkujeme za servis). Překvapivě pozitivní nálada na únavné cestě posádky auta mne samotného překvapila a netušil jsem, že neustálé opakování songu „stará karma karmu měla, hija hija hou …“ má takovou duševní hloubku, jak se nakonec na turnaji ukázalo.

První zápas s Libchavy B jsme sehráli s mladičkými soupeři, čistého ročníku 2010 (jako Honza, Štěpán a Niky). Po poločasu 5:0 jsme poslali mezi tyče Štěpána a konečný výsledek jsme navýšili na 15:1. Malí hráči nám umožnili dostatek času na kombinaci a důrazem jsme si došli k tak vysokému výsledku. Přesto musíme soupeře pochválit za snahu a zaujetí pro hru.

Druhý zápas jsme sehráli s domácí Rokytnicí, která se právem pyšní jedinečností ženského a dívčího fotbalu v republice. V naších očích jde o silného soupeře, u kterého jsme již dvakrát v této sezoně museli řešit hodnotu fair-play a ani tentokrát se to neobešlo bez kolize. Nechci se rozepisovat o detailech, ale pokud se tak stane po čtvrté, budu to řešit s odvoláním na pravidla řádů a budu lpět na potrestání klubu. Tak k samotnému zápasu. Kája otevřel skóre, jak plechovku od Májky, ale to bylo z naší strany v prvním poločasu vše. Soupeř nám šikovnými útočníky motal hlavu, jak kolotoč na Matějské pouti a když jsme se dostali ke střele, trefovali jsme urostlou brankařku. Po úpravě soupeřovi soupisky jsme v druhém poločasu dokázali zabrat a dotáhnout díky dalším dvěma trefám Káji na remízu 3:3. Aby těch nervů nebylo málo, penaltu nedal nikdo ze soupeře, ani nikdo z námi nominovaných (Kája, Stáňa a Láďa). Jediné co jsme obdrželi, byla bolestivá rána bodlem do Honzíkova oka. Možná právě otřes mozkového moku a text songu o karmě byl příčinou, že Honza 4. penaltu vychytal a sám dokázal proměnit vítězný kop. Nadšení, jásot a vyhazování hráčů i Vendy Chňapíka nebralo konce. Ač to vypadá, že to byl zápas Káji a Hozy, odmakal to celý tým do jednoho. Z toho jsme měli radost největší.

Poslední zápas s Jablonným byl dalším, velmi zajímavým utkáním. Tradičně vysoká úroveň mládežnických družstev z Jablonného bývá pro nás obvykle tvrdým oříškem se smutným koncem. Výsledek 1:1 o poločasu a vítězství 3:2 mluví jasně o vyrovnanosti a zajímavosti zápasu. Shodli jsme se, že tak kvalitní a do poslední chvíle nerozhodný zápas jsme tuto sezonu od našich hráčů neviděli. Oboustranně pohledná hra plná nastřelených tyčí, obětavosti, signálů a komunikace hráčů. Velká pochvala soupeři, našim dětem a Laďasovi za důležitý hattrick .

No a co z toho bylo? No přece první místo. A se skóre 22:6 plně zasloužené! Všichni hráči dostali příslib od Ládi Hondla, že budou odměněni zmrzlinovým kornoutem na nedělním zápasu mužů.

Soupiska: Honza – Kája, Stáňa, Kik – Štěpán, Daneček a Laďas.

Němčice – Libchavy 15:1 (5:0), góly: Láďa 7x, Standa 5x, Honza 2x, Kája

Němčice – Rokytnice 4:3 pk (1:2), góly: Kája 3x (Honza penalta)

Němčice – Jablonné n. O. 3:2 (1:1), góly: Láďa 3x

Další turnaj hrajeme doma v sobotu 5. května, přijedou 2 soupeři a to Tatenice a Libchavy. Po turnaji v 14:00 odjíždíme na zájezd HET ligy do Olomouce (přihlášeno 47 lidí). Tréninky úterý a pátky standardně od 16:00. Pozor – úterní svátky trénuje pouze mladší přípravka, ze školičky se přihlásily pouze 2, resp. 3 děti. Bambiny tedy pouze pátky. Starší přípravka bude přesunuta na středy. 

 

Napsat komentář