Mladší přípravka – hala Dolní Újezd (4.3.2018)

V neděli jsme vyrazili v osmi hráčích do haly v D. Újezdu. Tušili jsme, že se projeví fakt, že halový fotbal má společného s tím trávníkovým pouze kulatost míče. Balon, jeho rychlost a odskok, zpracování, pravidla atd. dělají tento sport trochu specifickým. Neobvyklý povrch a velikost újezdské haly o rozloze 650 m2 se s naší tělocvičnou (70 m2) nedá ani srovnat a naše děti si s tím logicky nevěděly rady. Vlastně jediný tým Němčic nemá k dispozici halové tréninky, jak tomu je u všech vesnických týmů, které se turnaje účastnily. Jedním z cílů bylo i vyzkoušet novou metodiku hry a to střídání více brankařů. Ač nezkušenost brankařů měla hořkou příchuť, je to způsob, jak rozvíjet celý tým a nesoustředit se na individuální dovednosti jednotlivců a výsledek zápasů. Na to je čas až do žákovských kategorií.

S domácím celkem, s Honzou v brance, jsme hráli proti týmu, který nakonec skončil na 2. místě a výsledek 1:4 (gól Láďa) byl na převahu a šance soupeře skvělý a vybojovaný. Druhý zápas, se Standou v brance, proti Sebranicím jsme dokonce vedli 2:0, ale nakonec zkušenější soupeř dokázal otočit a vyhrát 3:4 (gól Láďa 2x, 1 vlastní). S vítězem turnaje Čistou, s Kájou v brance, jsme si k balonu moc nečmuchnuli a soupeř nás přejel, jak ježka na silnici 0:8. Do čtvrtého zápasu s Litomyšlí jsme mezi tyče postavili Matěje. Asi nejemotivnější zápas z obou stran, kdy jsme vedli po 10 min 3:0 a jeden hráč soupeře (ač byl osobně hlídán) nám za zbylých 5 min nasázel 4 góly a my jsme tak smolně prohráli 3:4 (góly Kája, Kik, Láďa). Poslední zápas proti H. Újezdu jsme nasadili rukavice na vlastní žádost Nikýskovi, který však musel lovit míč ze své sítě celkem 6 krát a my tak prohráli bez vstřeleného gólu 0:6. Na slavnostním vyhlášení byl oceněn nejlepším hráčem Němčic Standa Suchánek a všichni členové dostali medaili za účast na turnaji.

Závěr: neočekával jsem žádný zázrak a pevně věřím, že na trávníku budou naše výsledky vypadat lépe. I přes poslední místo na turnaji kluci sehráli 2 zápasy z 5, kde prohráli o jediný gól. Ve střídání mezi tyčemi budeme nadále pokračovat a točit budeme cca 2-3 brankaře. Pozitivní byl i zájem okolních klubů o přátelská utkání v jejich halách, popř. na trávníku (pokud nám dopřeje počasí). Během jara se rýsuje Č. Třebová, Litomyšl a Čistá.

Další trénink je v úterý 6.3., ovšem pouze pro skupinu starších dětí, které chodí od 16:00. Já jsem celý týden služebně pryč a nejsme schopni z časových důvodů zajistit trénink pro děti ročníku 2012 od 15:00. Další týden jsou jarní prázdniny (netrénujeme), přeji proto dětem, ať si je pěkně užijí. Po prázdninách se vracíme s tělocvičnou zpět na páteční termíny, ten první bude 23.3. od 15:00 pro začínající a starší od 16:00, jako obvykle.

Lukáš

 

 

 

 

Napsat komentář