Mladší přípravka – Němčice (21.10.2017)

Po neúspěšném větru z hor minulý týden jsme pořádali závěrečný krokodýlí turnaj podzimu na našem hřišti. Přijel tým Rokytnice, Jiskry 2008 a Tatenic. Ambice jsme měli vysoké, ale hlavně jsme chtěli v Němčicích ukázat domácím fanouškům naši hru.

Divácky hojně zastoupený tým Rokytnice s tradiční soupiskou přerostlých dorostenek se do nás pustil svými nákopy a bodly. Ač jsme my byli ti, kdo otevíral skóre, brzo se soupeř ujmul vedení a dotáhl poločas na 2:5. Urostlá děvčata ročníku 2008 budila respekt u našich hráčů a díky nefotbalovému nakopávání bodlem a střelbou přes celé hřiště vyhrála 5:7.

Soupeř měl na soupisce 13 děvčat a 7 chlapců. Až doma při zápisu z utkání jsme si všimnuli, že mezi hráči je Tirpák Nikolas ročníku 2008, což se neslučuje s pravidly fotbalu. Ve finále jsme zjistili, že tento hráč starší přípravky nastoupil na podzim již k 21 utkáním za mladší přípravku bez povšimnutí OFS. Rozhodně nejde o administrativní chybu, onen Nikolas fyzicky opravdu na hřišti byl. Nasazení staršího hráče v mladší přípravce je vedení dětí k podvádění. Máme dokonce podezření, že na hřišti byly další 2 hráči ročníku 2007, ale to v tuto chvíli již nelze dokázat. V případě hráče Tirpáka jsme nahlásili do zápisu a požádali OFS, aby upozornilo klub Rokytnice. Druhou černou tečkou byl incident mezi rozhodčím a domácím divákem. Nikdo z trenérů přípravky u toho nebyl, proto se zdržíme komentáře. Rozhodně takovéto chování striktně odsuzujeme a pokud někdo z diváků bude na dětském turnaji křičet tak sprostě, bude příště vyveden z areálu hřiště. Žádám tímto diváky, kteří se neumějí chovat, aby na dětské turnaje nechodili.

Druhý zápas proti Jiskře 2008, to byla jiná káva. Poločas 5:1 a celkem 10:1 napovídá, že jsme měli jasnou převahu. Abychom si hru zpestřili, oblékl si rukavice Standa. Skvělá situace, aby si všichni zahráli a vyzkoušeli si nějakou tu kombinaci.

Třetí zápas proti Tatenicím byl v podobném duchu, jako s Jiskrou. Stav o poločasu byl 4:2, do branky šel Matěj. Po té se prolomily stavidla útoku a konečným výsledkem 8:2 jsme si došli pro druhé vítězství. Skvělým momentem byl první gól kariery Nicholase Pirkla, který chladnokrevně a nekompromisně zakončil tváří v tvář tatenickému golmanovi. Gratulace a hodně dalších gólů Niky!

Konečné 2. místo a skóre 23:10 na závěr podzimu je skvělé. Děkujeme všem slušným divákům, kteří nás přišli podpořit, Víťovi v bufetu, rozhodčím a Lucce do KD za ceny. Tentokrát jsme stihli udělat fotku dříve, než sedl práškový cukr na trávník našeho hřiště.

Soupiska: Honza – Baru, Kája, Stáňa, Matěj – Kik, Nicholas, Daneček, Láďa.

Němčice – Rokytnice 5:7 (2:5), góly: Láďa 3x, Baru, Stáňa

Němčice – Jiskra 2008 10:1 (5:1), góly: Láďa 6x, Kája 3x, Stáňa

Němčice – Tatenice 8:2 (4:2), góly: Láďa 5x, Baru, Stáňa, Niky

Další aktivity – na zimu máme se školou sepsanou smlouvu o pronájmu tělocvičny na pátky. Zavčas se rodičům ozveme, kdy začneme. Zakončení podzimu s hráči a rodiči plánujeme ke konci listopadu, dohromady s předáním bund.

 

 

Napsat komentář