Němčice: Křenov U15 ( 28.9)

Němčice: Křenov   3:1 (1:1)
Utkání ač již dohráno, dohru mít ještě bude…
Sestava: Filip Brožek, Štěpán Jasanský, Tadeáš Vytlačil, Lukáš Pavliš,  Jirka Lněnička, Kristýna Mikulecká, Honza Havla, Jakub Sršeň, Max Nováček-  Martin Radimecký, Marek Mikl, Tomáš Pánik, Tomáš Mastný, Libor Kocián
Ve sváteční den jsme přivítali tým, který stejně jako my ještě nevyhrál. Hrálo se tedy jak se říká o 6 bodů, nebo chcete- li o to , komu zůstane černý Petr v podobě posledního místa v tabulce.
Hned od úvodního hvizdu jsme se do soupeře zakousli tak, jak se na tým s krokodýlem ve znaku sluší a patří.
Šancí spousta, ale ujala se až v 25.minutě střela Týny., která tentokrát nastoupila v poli a vystřelila nám vedení 1:0. O hubený náskok jsme přišli v poslední minutě první půle.  To si hráč hostí č. 15 vzal míč v obraně, prokličkoval celé hřiště a nedal Fílovi v brance šanci 1:1.
V dějství druhém jsme hosty takřka k ničemu nebezpečnému nepustili.  Naopak my jsme měli opět šanci nespočet.  Ke gólů však vedli pouze dvě.  První v 39.minutě Jiřík krásně zakončil pohlednou akci a strhl vedení na naši stranu 2:1. A druhá přišla v 64. minutě kdy zachyboval, jinak velmi dobře chytající, brankář Křenova a Týna pohotově přidala naši třetí branku…3:1.
Po přípravkách a mužích si konečně i my v tomto ročníku vychutnáváme pocit vítězství.
Podali jste velmi dobrý výkon a proto….Fílo, Štěpáne, Táďo, Luky, Jiříku, Týno, Honzíku, Maxi, Kubo, Martine, Marys, Tome, Tomáši, Libore….DÍKY ..udělali jste nám velkou radost ?
A teď ještě něco z toho, co dle našeho názoru do fotbalu nepatří, ale bohužel se to stále děje.
Za tým Křenova nastoupil hráč číslo 15 ( ano, to je ten co nám vstřelil gól  a dvakrát vyhlavičkoval míč z prázdné branky), který však v zápisu o utkání vůbec nefiguroval.
Rozhodčí tedy neměl komu připsat vstřelenou branku a začalo pátrání o koho se vlastně jedná.  Dle vedoucího družstva hostí šlo údajně pouze o záměnu dresů a hráč měl údajně mít číslo 10. Na toto číslo však byl zapsán hráč ročníku 2007. A to při vší účtě k 10.letým klukům, tento borec rozhodně nebyl této věkové kategorie.  Odhadem bych řekl o 5 – 6 let starší.  Pojali jsme tedy podezření, že v týmu hostí nebude vše košér a požádali o konfrontaci.  Hosté však nepředložili, jak jim velí pravidla, listinu hráčů.  Pan rozhodčí tedy vše zapsal do zápisu o utkání a celou věcí se bude zabývat STK.
Jednou z priorit našeho klubu je hra fair play. Již v loňské sezóně jsme vyhlásili nulovou toleranci jakýmkoliv podvodům.  Chceme i tímto činem dětem ukázat, že podvádět není ani ve sportu normální a kdo tak činí, musí počítat s trestem.
Petr a Vojta

Napsat komentář