Netradiční zahájení sezóny 2017/2018  U 15

Po několika týdenní pauze se nám opět roztočil fotbalový kolotoč tréninků a zanedlouho i zápasů. Možná, že jste již zaznamenali několik změn v našem kádru. Tou největší je, že letošní sezónu odehrajeme na svitavsku a to v soutěži nesoucí název U 15. Toto, pro někoho možná netradiční označení, není nic jiného, než okresní přebor smíšeného žactva. Stručně řečeno mladší i starší žáci dohromady. Důvody našeho rozhodnutí přejít do jiného( našeho) okresu jsme již popsali na konci sezóny minulé.
Ovšem ještě než se pustíme do plné a pilné tréninkové práce, připravili jsme si pro naše “ ovečky “ výlet za ligovým týmem. Tentokrát jsme nemuseli vážit nikterak dlouhou cestu.  Stačilo přejet za kopec do Ústí nad Orlicí na místní stadion. Zdejší tým zde totiž přivítal ve 2. kole národního poháru Mol Cup celek 1.FC Slovácko.
Utkání bylo napínavé do samého konce. A ten konec nepřišel po 90 . minutách, jak by si mohl leckdo díky papírovým předpokladům myslet.  Avšak ani po dalších 30 minutách prodloužení, protože statečně bojující houževnatí domácí dokázali i po 120 minutách hry držet s favoritem vyrovnané skóre 1:1. Rozhodli až penalty ve kterých měli pevnější nervy hosté a zvítězili 5:4.
Pěkný zápas, napínavý, ale hlavně pro nás velmi poučný.  My jsme si odvezli poučení, že i s jasným favoritem se dá hrát a uhrát výborný výsledek. A to za předpokladu, že se hraje a bojuje jako jeden tým. A to budeme mít v mysli v nadcházející sezóně, kdy nás bude čekat řada přetěžkych soubojů.
Tak teď již jen poctivě potrénovat(každou středu a pátek od 17h) a těšit se na první mistrovské utkání, které odehrajeme 26.8. v Dolním Újezdě.
Rádi bychom tímto apelovali na rodiče, aby nám pokud možno vypomáhali s dopravou na utkání.  Na výše zmíněný výlet jsme málem neodjeli, z důvodu nedostatku dopravních prostředků.                       Děkujeme Petr a Vojta

Napsat komentář