Jehnědí : Němčice 3.6.2017

Jehnědí : Němčice      4 : 2 ( 2 :2)


Tvrdé, až zákeřné utkání a rozhodčí co neznal pravidla. To je ve zkratce poslední zápas v základní skupině.
Sestava :
Kristýna Mikulecká – Tadeáš Vytlačil , Lucie Pávková , Lukáš Pavliš – Filip Brožek , Pavel Jůza , Martin Radimecký – Kryštof Pachl – Libor Kocián
Před posledním zápasem již bylo jisté, že po základní části obsadíme 2 místo. Tudíž šlo již jen takříkajíc o čest a slávu a  o dobrý pocit z hezkého fotbalu. Ale když na vás soupeř vlétne jak prvorepublikový zemědělec který právě okopává řepu a rozhodčí tomu pouze přihlíží, tak toho hezkého fotbalu mnoho nenahrajete. I přesto jsme se snažili…
Už v 5.minutě se hezky uvolnil Kryštof a svůj průnik zakončil gólem a vedli jsme 0 : 1 (z pohledu domácích). Pak přišel první z obrovských přešlapů rozhodčího. Jednak odpískal proti nám nesmyslně nepřímý volný kop z poloviny hřiště za výkop brankáře přes půlku hřiště, který se dle pravidel pískat neměl, ale navíc soupeř nepřímý kop poslal přímo na bránu, míče se nikdo nedotkl a ten se zatřepetal v siťi. Branka jasně neplatná, ne však dle mínění rozhodčího a tak v 9. minutě bylo vyrovnáno 1 : 1.
V 15. minutě jsme zaspali v obraně, přišel samostatný únik soupeře a s velkou dávkou štěstí, protože Týna míč konečky prstů takřka vytlačila mimo tři tyče, se domácí ujali vedení 2 : 1.  Ovšem už o 6 minut později opět Kryštof vyrovnal na 2 : 2. Do poločasu za zmínku už stojí snad jen spousta tvrdých zákroků domácích.
Neznat trenéry Jehnědí, řekl bych, že tam trénuje Franta Straka a dává hráčům svůj pověstný tataráček . Protože jestli se nám v první půlce hra domácích zdála za hranicí tvrdosti, tak v druhé půli to bylo snad ještě horší. U většiny zákroků zůstávala píšťalka sudího němá. Bylo tedy jen otázkou času, kdy se domácím podaří, za (ne)nápadné asistence rozhodčího, vstřelit rozdílovou branku. To se událo v 56. minutě a stav byl tedy    3 : 2. V 56. minutě přišel opět jeden z faulů domácích, který však k našemu údivu sudí odpískal. Nevšiml si však, že se vše událo již v pokutovém území  a tudíž musel , k velké nelibosti svojí a trenérů Jehnědí, nařídit pokutový kop. (Jako perličku si dovolím uvést pohádku jednoho z domácích trenérů, který se nám snažil namluvit, že je li faul sice v pokutovém území, ale u rohového praporku, pak je to na posouzení rozhodčího zda nařídí penaltu 🙂  nějaký ten pátek již fotbal hraju, ale takovouhle blbost jsem ještě neslyšel 🙂
Nicméně my jsme se nedali a penalta zůstala penaltou. Leč Kryštofovi zvlhl v druhé půli střelecký prach a  pokutový kop neproměnil .
V 60. minutě jehnědští opět ukázali svoji tvrdost. To když zranili Týnu v brance tak, že ji musel vystřídat Fíla. Za ten kop do obličeje naší brankářky by se bojovník ve volném stylu v ringu rozhodně stydět nemusel.
I přesto všechno jsme se dostali k závěrečnému tlaku, kdy domácí jen stěží odolávali. Minutu před vypršením řádné hrací doby jsme museli již po několikáté spílat rozhodčímu. Jasné podražení Týny, která i přes zranění v obličeji naskočila alespoň do pole, zůstalo bez povšimnutí. Bylo nám jasné proč. Faul opět v pokutovém území a tudíž jasná penalta.Rozhodčí si však již nechtěl přidělávat starosti, nebo měl možná strach, že by nemusel dostat za odměnu slíbený pěnivý mok…
V nastavení jsme pak inkasovali ještě jednou. Konečný výsledek tedy 4 : 2.  Jehnědští trenéři si týden předtím stěžovali na rozhodčího ve Vraclavy. Jestli si tedy chtěli na někom smlsnout a oplatit mu svoje příkoří, pak se jim to na našem týmu podařilo dokonale.
Nás může mrzet snad jen to, že jsme se nechali okopat jako brambory. Herně jsme však nepropadli, ba naopak.
A proto :
Týno, Táďo , Lůco , Luky, Pavle, Fílo , Martine, Kryštofe, Libore…..Díky , bojovali jste každý  na hranici svých možností. Pro nás jste vítězové : -)
Vaši trenéři Petr, Vojta a Kuba
Sezóna nám však ještě nekončí. Díky skvělému druhému místu v tabulce jsme se probojovali do(jak by jistě řekl náš šétrenér mládeže) FINAL FOUR. Aneb finále prvních dvou celků z naší skupiny a prvních dvou celků z druhé severní skupiny. Hrát by se mělo v sobotu 17.6. v Lukové turnajovým systémem. Přesné propozice k tomuto finále ještě obdržíme a následně zde zveřejníme. Budeme velice rádi, naši milí fanoušci, pokud si najdete čas a přijedete nám fandit. Velice si vaší podpory vážíme.

Napsat komentář