Němčice : Řetová 23.4.2017

Němčice : Řetová    3:1 (1:1)

První jarní  utkání o body za velmi aprílového a větrného počasí přineslo pohledný fotbal a šťastnější konec pro naše družstvo.

Sestava:

Kristýna Mikulecká – Tadeáš Vytlačil , Pavel Jůza , Lukáš Pavliš – Filip Brožek , Martin Radimecký , Lucie Pávková – Tomáš Sršeň – Kryštof Pachl, Libor Kocián

Rozhodčí : Štusák Antonín (Člupek)  🙂

Konečně po zimní přestávce nastal den D a započala nám jarní část sezóny. Do té vstupujeme s mírně obměněnou sestavou, ale se stejným odhodláním se rvát o body jako na podzim.

Hned první jarní utkání přineslo derby s celkem Řetové. Na podzim jsme nad nimi vyhráli jak v mistrovském utkání, tak i v přátelském měření sil. Ovšem soupeř přes zimu posílil, a že tento duel nebude procházkou růžovým sadem jsme zjistili záhy.

Prvních deset minut se neslo v duchu vzájemného oťukávání a celkem bez šancí. V 10. minutě jsme však chybovali v obraně a soupeř se snadno ujal vedení …0:1. Nutno říci, že jsme v těchto chvílích tahali za kratší konec provazu, hosté byli po všech stránkách lepší a že jsme prohrávali pouze o jednu branku bylo zásluhou opět skvělé brankářky Týny. Minimálně třikrát musela předvést bravůrní zákroky a značně tím zvýšila naše vyhlídky v zápase. V 19. minutě jsme z jedné z mála akcí dokázali srovnat. Lukáš si hezky obhodil obránce a střelou nestřelou nachytal soupeřova brankáře v nedbalkách…1 :1. Od těchto chvil jsme se osmělovali stále více a utkání se vyrovnalo nejen co do skóre, ale i herně. Šance se střídali na obou stranách, ale snad jedna za všechny. To když v 25. minutě Lůca chytře prokličkovala po levém křídle a nejspíš vzpomenuvší si na páteční trénink poslala míč krásně, jak se říká pod sebe, avšak Kryštofovi tentokrát ještě nepřálo štěstí a trefil pouze tyč. Ale akce jak z učebnice fotbalu 🙂    Do poločasu už za zmínku stojí jen velmi silný poryv větru, který naší brankářce odnesl branku : -) a hned vzápětí se šlo do kabin na čaj.

V druhé půli naše družstvo znatelně ožilo a začalo hosty přehrávat. V 39. minutě Pavel napřáhl na půlce hřiště ale orazítkoval pouze tyč. Hned o minutu později  jsme se však již radovali. Kryštof zakončil svůj průnik gólovou střelou…2:1.  Avšak soupeř se nehodlal lehce vzdát. Ve 45.minutě způsobil v naší obraně obrovský závar a vše nakonec hasil Pavel až skluzem za překonanou brankářkou na brankové čáře a tím udržel stav příznivý pro naše barvy. V minutě 48. Tomáš napodobil Lůcu z první půle…potáhl míč po straně, přihrál pod sebe a Kryštof jen těsně minul branku. V 55. minutě jsme zahrávali trestný kop z naší půlky a Pavel nám ukázal jaký má dynamit v noze. Svoji přesně mířenou střelou navýšil skóre v náš prospěch na 3:1. A vzhledem k tomu, že hřiště má na délku 60 metrů ,střela letěla tedy z více než 30 metrů je to výkon obdivuhodný a klobouček dolů Pavle 🙂

Dále jsme si již utkání pohlídali a i přes řadu našich šancí dospělo utkání do konce za stavu 3:1.

Poděkování divákům, nezbytní tučňáci a šlo se do kabin.

Rád bych poděkoval panu rozhodčímu Toníkovi Štusákovic, který dal přednost před vytrávením oběda na gauči naší mládeži a přišel nám utkání odřídit. Díky Tondo.

Velký dík patří také skvělým fanouškům, kteří si i přes nepříznivé klimatické podmínky našli v hojném počtu  cestu na hřiště a skvěle povzbuzovali. Moc díky, velmi si toho vážíme.

Ale největší dík patří vám…náš týme…makali jste…bojovali…a hráli jako jeden tým od prvního do posledního hráče….tak tedy…Týno, Táďo, Pavle, Luky, Fílo, Martine, Tomáši,  Lůco, Kryštofe,  Libore…DÍKY, BYLO TO SUPER…udělali jste nám opět                  obrovskou radost 🙂

Vaši trenéři Petr, Vojta a Kuba 🙂


Napsat komentář