Muži Němčice – Staré Město 5:2 (2:1) (3.9.2022)

Na domácím trávníku jsme přivítali neznámého soupeře okresní III. třídy Staré Město, což je údajně tým, který byl sestaven ze zálohy Moravská Třebová C. Do zápasu jsme nastoupili s odlišnou sestavou na poměrně důležitých postech. „Starák“ na nás nastoupil s klasikou nakopávaných míčů za obranu, které poměrně nebezpečně dobíhali jejich rychlí útočníci. Tento styl byl poměrně průhledný a naše obranné řady si k němu vypracovali efektivní protilátky, přesto nutno říci, že nám v některých situacích přálo štěstíčko.

První branku vsítil Filip Lipavský, který se po pasu Lukáše Pavliše „němčickou uličkou“ skvěle zakončil. Po dalších více jak 20 min hry se soupeřovi podařilo srovnat a šlo se opět od začátku. Psychologickou výhodu do kabiny nám na střelnici vystřelil po nahrávce Lipavského Kuba Sršeň ránou z voleje.

Po přestávce jsme u prvního rohu udělali změnu a Luďa skvělým nákopem našel Lukáše Pavliše, který hlavou zvyšuje na 3:1. Tři minuty poté ještě soupeř zahrozil a dokázal opět snížit na kontaktních 3:2. Podobný pas prvnímu gólu si ale naši kluci zopakovali a Filip Lipavský takřka od poloviny hřiště běží vstříc staroměstskému brankaři, stav 4:2 a uklidnění situace. Od této chvíle se zápas víceméně dohrával a my jsme mohli prostřídat kluky z lavičky. Jako bonus byla penalta za faul na Jirku Berana, míč si postavil Roman Borek, kterého gólman vychytal. Ale PK tím nekončí a Lukáš Pavliš doráží míč do sítě u pravé konstrukce staroměstské tyče.

Poděkování divákům za podporu během zápasu a pro nás dobrý signál, že jsme schopni odehrát zápas kombinační hrou i se soupeřem, který nás tlačí k technice nakopávaných míčů. Klobouk dolu před hráči Starého Města. Celý zápas se nesl v duchu férové hry, nebyli jsme svědky žádného zákeřného faulu. Během zápasu nepadla ani jediná žlutá karta.