Dohrání/pozastavení soutěží

Dovolte mi informovat o stavu soutěží v nadcházejících dvou týdnech. Jde o metodický pokyn, který jsme dnes obdrželi z OFS Svitavy a KFS Pardubice. My tedy odehrajeme všechny plánované zápasy/turnaje U9, U11, U15 a U19 o tomto víkendu. Poté jsou soutěže na 2 týdny pozastaveny. Další tréninková aktivita našeho FO bude nadále pokračovat v max počtu 20 členů bez užívání umýváren, šaten a bez přítomnosti lidí, kteří nejsou součástí tréninkové jednotky. Přejeme pevné zdraví, trpělivost a žádáme o dodržování nařízených pravidel.

Lukáš Pavliš – předseda spolku

Zpráva z OFS a PKFS: O víkendu (10.-11. října) se odehrají okresní soutěže všech kategorií dle rozlosování podle níže uvedeného stanoviska Generálního sekretáře FAČR. Za dodržení veškerých omezení odpovídá organizátor utkání. Žádáme v této souvislosti o zodpovědný přístup všech a především hostující družstva, aby nekomplikovala situaci organizátorům přítomností vlastních příznivců apod. Děkujeme. Od pondělí 12. 10. 2020 do (zatím) 25. 10. 2020 budou soutěže řízené OFS Svitavy/PKFS přerušeny a je zakázáno používat veškeré vnitřní prostory (zejména šatny, umývárny) sportovišť, což platí i pro tréninky. Rozhodnutí o stanovení případných náhradních termínů nesehraných kol a dalších náležitostech učiní STK v návaznosti na opatření státních orgánů ČR.

Vážení, na základě nového upřesnění výkladu mimořádné opatření vlády Vám sděluji konečné stanovisko FAČR k soutěžním utkáním v následujícím víkendu:

  1.  utkání se účastní nejvýše 130 osob (hráči, rozhodčí a osoby zabezpečující organizační a technické zázemí);
  2. diváci mají zakázáno se fotbalových utkání účastnit; to platí i v případě
    1. vnitroareálových restaurací a podobných zařízení,
    1. rodičů, kteří neplní některou z funkcí podle bodu 1;
  3. použití veškerých vnitřních prostor (zejména šatny, umývárny atd.) sportoviště je pro osoby podle odstavce 1 do 12. 10. povoleno.

JUDr. Jan Pauly

generální sekretář FAČR