Mladší přípravka Němčice 29.9.2018

Tentokrát jsme se s mladší přípravkou představili domácím divákům. A že jich přišlo opravdu hodně. Za chladného a slunného rána jsme přivítali na našem trávníku klub Dobříkova, Rybníka a Lukové. Vzhledem k marodce a výletům o prodlouženém víkendu jsme nastoupili bez Štěpána a Stáni v osmi hráčích.

Do prvního zápasu s Dobříkovem jsme nastoupili s Danem v brance. Poločas 1:6 nám jasně napověděl, kde děláme chyby. Po domluvě o přestávce byla vidět změna herního projevu a v druhém poločasu jsme soupeře přestříleli 3:2. Celková porážka nebyla tak důležitá, jako náprava v druhé části. Němčice – Dobříkov 4:8 (1:6), góly: Láďa 4x.

Druhý zápas jsme hráli proti spřízněnému klubu Rybníka, který s námi hraje souklubí mladších žáků. V brance se vystřídali Laďas a Vojta. Velmi vyrovnaný první poločas napovídal ve velké drama, ale v druhé části hry se nám podařilo odskočit na pět gólů. Divácky asi atraktivní utkání plné gólů. Rybník – Němčice 9:4 (3:2), góly: Láďa 6x, Vojta 2x, Honza.

Poslední zápas jsme odehráli s Lukovou, v brance Niky a Luky, každý po poločasu. Po slabém začátku nás v druhé polovině nastartoval skvěle sehraný rohový kop na 1:6 a vlna euforie nám vydržela na 4 góly v řadě. Proti našemu snažení byl brankař hostí, který nám ukázal, jak se fotbal hraje a nastřílel nám 2-3 góly sám. Němčice – Luková 4:9 (0:4), góly: Láďa 3x, Honza.

Z naší strany šlo o turnaj trochu utrápeného přechodu do útoku v přebírání míče a u některých z hráčů slabší soustředění na hřišti. Ale to k této kategorii patří. Překvapením bylo, že chuť vítězství ochutnala 3 družstva ze 4 pouze jednou a tím měla shodný počet bodů. Rozhodovalo tedy skóre zápasů, 1. Dobříkov, 2. Luková, 3. Němčice a 4. Rybník. Díky všem hráčům za snahu, Táďovi a Vaškovi za pískání, Víťovi za skvělý bufet a holkám z KD za vynikající perníčky, které upekly pro všechna družstva.

Nehledáme příčinu výsledku u druhých mužstev, ale urostlí brankaři dvou soupeřů na sebe značně upozorňovali a mají také velmi zajímavé pozadí. Jeden měl nahrávat bratrovi, ač tam žádný bratr shodného příjmení neměl hrát. Bratrskou dvojici má onen klub pouze v ročníku 2009 (starší přípravka). U druhého týmu byl během turnaje brankař oslovován jménem Nikolas. Nejenom, že žádný Nikolas nefiguroval v zápisu hráčů, ale hraje v onom klubu také za starší přípravku, ročník 2009. Hořká příchuť stavu v mládežnické soutěže okresu nám však chuť do fotbalu nevezme. Máme radost, že děti předvádějí bojovný výkon a že si většina chce zachytat v brance, přispíváme tak k všestrannosti hráče, což je jeden z hlavních cílů této kategorie.

Napsat komentář