Mladší přípravka – Rybník (19.5.2018)

K předposlednímu turnaji jara jsme si vyrazili zachytat rybičky do nedalekého Rybníka. Čekal nás domácí tým a tým Rokytnice. Probuzení do husté mlhy němčického Rákosníčka nenasvědčovalo nic pěkného, ale přehoupnutím zhořského kopce jsme se ocitli v krásném slunném, fotbalovém počasí.

První zápas jsme si zahráli s domácím Rybníkem. Pro tuto příležitost jsme si přivezli 2 benjamínky a to Stáňu Tkadlečka, který už za nás na jaře nastoupil na domácím turnaji a premiéru měl dneska Vojta Stráník. K vidění byla velmi pohledná a kombinační hra našeho mužstva, zpětné přihrávky a přenášení hry ze strany na stranu. Pohledná byla i koncovka se zakončením. Výsledek poločasu 5:0 a konečný 8:1 mluví za vše. V brance si zachytali Jenda i Staník Suchánek, každý jeden poločas.

Hned druhý zápas jsme nastoupili proti dalekému soupeři Rokytnice v O.H., s kterým jsme naposledy vyhráli na penalty na jejich trávníku. Pověstný „vítr z hor“ byl jako obvykle velmi houževnatý. Přestože jsme vedli 2:0, soupeř první poločas zdramatizoval a na pomyslné tabuli svítilo 3:2. V druhé části jsme odskočili o 2 góly, ale soupeř opět dotáhl. Naši hráči byli jako opaření, couvali před balonem a neměli chuť se zapojit do hry. V soupeřově týmu byl jeden urostlý hráč, který budil respekt, a my jsme se začali přizpůsobovat jejich hře. Nakonec jsme cenné vítězství pojistili závěrečným gólem a vyhráli 5:3.

S odstupem času však musíme děti pochválit za výkon, který dokázali uhrát s novými členy našeho týmu. Vyhraný 4. turnaj jara za sebou a dvě 2. místa jsou super. Všichni si zaslouží pochvalu za kolektivní výkon. Zpestřením bylo čekání na vyhlášení. Děti sami našly zábavu. Někdo hrál nohejbal na antuce, někdo si postavil branky a hrál fotbal s panem Meckym a někdo stavěl bábovičky v tvaru krokodýla na místním hřišťátku, budíc tak respekt našeho klubu s ostrými drápky a zuby. Pochvala za samostatnost a příjemně strávené fotbalové dopoledne v Rybníku. Velký díky i rodičům, kteří využili příležitost a přišli zafandit svým ratolestem.

Sestava: Jéňa – Stáňa S., Kája, Matěj – Niky, Stáňa T., Daneček, Láďa, Vojtík.

Němčice – Rybník 8:1 (5:0), góly: Láďa 5, Kája 2, Stáňa S.

Němčice – Rokytnice 5:3 (3:2), góly: Láďa 3, Kája, Stáňa S.

Tréninky obou skupin PM klasicky úterý, pátek od 16:00. Další a poslední turnaj nás čeká na domácím hřišti příští sobotu. Přejede k nám celek Libchav a Tatenic.

 

 

Napsat komentář