Mladší přípravka – Rokytnice v Orlických horách (14.10.2017)

„Vítr z hor“ bychom nazvali předposlední turnaj podzimu mladší přípravky. Hodina cesty do orlického podhůří proběhla bez zažívacích problémů všech posádek a jediným rizikem byl černý pasažér Venda Chňapík, který si užíval cestu v zavazadlovém prostoru. Vyjma Barušky jsme dorazili takřka v plné sestavě – Jenda – Stáňa, Kája, Matěj – Kik, Štěpán, Nicholas, Láďa a Daneček.
První zápas, jsme sehráli s domácím mužstvem Rokytnice, nabitým 11 děvčaty, převážně ročníku 2008. Svůj první gól si vstřelil Kik a ukázal svou zlepšující se formu. To bylo z pozitiv asi všechno. Poločas 1:2 a výsledek 3:5 se soupeřem, který nás převyšoval snad jen střelami bodlem, urostlou dorostenkou a osobním přístupem hráčů.
V druhém zápasu s Jablonným n. O., které má skvělá družstva mládeže, byl jasným důkazem naší nestability. Poločas 0:6, celkem 1:7. Stáňa skóroval z nařízené penalty, ale daleko důležitější byl rozdíl výsledkový. Proč? Protože jsme v druhém poločasu stáli na metr u hráčů soupeře a nenechali jsme je hrát. Dostat jeden, nebo šest gólů je jasným důkazem.
Třetí zápas jen podtrhl a zvýraznil stav mysli, s kterou jsme přijeli. Poločas 1:6 a celkem 6:8, resp. druhý poločas jsme soupeře přehráli 5:2. To nepotřebuje komentář.
Trenéři hledají příčinu, proč se tak dělo. Ano, hodinová cesta za soupeřem je únavná a stávat v 6 hod není komfortní, natož pro takto malé děti. Možná večerka. Některé děti při zpáteční cestě usnuli, jakmile se 10 krát otočilo kolo u auta. Rozhodně to nebylo únavou ze zápasu. Děti si přesto zaslouží pochvalu za druhé poločasy, kde jsme předvedli pěknou hru. Nyní máme před sebou dva tréninky a poslední domácí turnaj v Němčicích. Tak hlavu nahoru a soustřeďme se na ukázku naší hry pro naše rodiče a prarodiče, kteří nás určitě přijdou podpořit.
Rokytnice – Němčice 5:3 (3:1), góly: Kik, Stáňa, Láďa
Jablonné – Němčice 7:1 (6:0), góly: Stáňa (penalta)
Dlouhoňovice – Němčice 8:6 (6:1), góly: Stáňa 3x, Láďa 2x, Kája
Další tréninky úterý a pátek, sobotní turnaj v Němčicích, sraz v 8:15 na kabinách.

Napsat komentář