Mladší přípravka – Tatenice (16.9.2017)

Na druhý turnaj podzimu jsme tentokrát zajížděli do vzdálenějších Tatenic. Odjížděli jsme v 9 hráčích a samozřejmostí byl i náš maskot klubu malý krokodýl. Kapky po cestě naznačovaly, že na tomto turnaji se opalovat nebudeme a doufali jsme, že nás svatý Medard moc nepotrápí.

Před prvním zápasem proti vodníkům z Rybníku jsme dětem předem zdůraznili, že minulá výhra 5:1 nás nesmí ukolébat a výsledek si musíme sami vybojovat. Kája sice otevřel skóre, ale z fotbalu na kopačkách obou mužstev jsme se ničeho pěkného nedočkali. Skvělý výkon předvedl snad jen soupeřův brankař, který nám zlikvidoval asi 3 tutovky. Nedáš – dostaneš a vodníci dokázali srovnat. Rozhodčí místo písknutí poměrně jasného faulu na našeho hráče ve vápně Rybníka (a už si přiložil píšťalku k ústům, asi došel dech) nechal plynout hru dál a z protiútoku jsme obdrželi vyrovnávací branku. V druhé polovině přidali na konečných 1:2 v náš neprospěch. Skóre jasně naznačuje vyrovnanost obou týmů.

Za mírného mrholení jsme se pustili do druhého zápasu proti Č. Třebové. Po minulém vítězství (9:0) soupeř přivezl viditelně vyhranější borce a borkyně. Ani jednomu z týmů se však kombinace moc nedařila, přesto jsme viděli spoustu gólů. V prvním poločase jsme drželi jednobrankový náskok (5:4) a pomyslná stavidla štěstíčka a herní pohody se otevřela až v poločase druhém. Vítězství 8:5 bylo zasloužené, přesto herně se v sychravém počasí nedařilo tvořit kombinace ani jednomu z týmů.

Poslední zápas jsme nastoupili proti domácím Tatenicím, pro nás neznámému soupeři. Poměrně slušná aktivita našich borců a strnulost soupeře byla za vyhraným poločasem 3:1. Ovšem zvýšení intenzity deště jako by Tatenicím vlilo energii do žil a minutku před koncem zápasu dokázali srovnat na konečných 5:5. A šlo se na penalty. K trestným kopům se postavil trojlístek Láďa, Kája a Stáňa. Všichni skvěle kopli, všichni dali gól a navíc Jenda 2 kopy vychytal a 3. šel mimo tyče.

Tedy vítězství třetího zápasu a druhé místo na turnaji! Jako minulý týden.

Možná sychravým počasím, delší cestou autem, nebo doléčování některých našich borců byla hra o poznání nižších kvalit, než minulý týden. Přesto trenéři děkují za snahu celému týmu. Skvělé 2. místo je super a to hned dvakrát za sebou. Opět pozitivní celkové skóre 14:12. Turnaj nakonec vyhrál Rybník, který nás v prvním zápasu porazil pouze o jeden gól. Turnaj byl hodně vyrovnaný a rozhodovali opravdu jen maličkosti a štěstíčko. V sestavě jsme přivítali Vojtu Provazníka, který tak odehrál svůj první turnaj. Vítej v týmu, pilně trénuj a přejeme hodně fotbalové pohody.

Sestava: Honza – Kája, Stáňa, Matěj – Kik, Štěpán, Nicholas, Vojta, Láďa

Němčice – Rybník 1:2 (1:1), góly: Kája

Č. Třebová – Němčice 5:8 (3:4), góly: Láďa 3x, Stáňa 3x, Kája 2x

Tatenice – Němčice 5:6 (Pk), góly_ Stáňa 3x, Láďa 2x

Tréninky Út a Pá od 16:00, příští týden jedeme v sobotu 23.9. rozdávat radost do Dobříkova, odjezd z kabin v 7:45.

Napsat komentář