Metodická podpora – hráč/trenér

Jak víte, snažili jsme se během letních prázdnin najít metodického trenéra pro náš klub. Cílem bylo zvýšení úrovně fotbalových návyků a podpora nejenom našich hráčů, ale i trenérů. Přihlásil se nám jeden zájemce, který nakonec nabídku nepřijal z důvodu pracovního vytížení. Není problém spadnout na zem, ale zvednout se. Proto jsme tuto otázku začali řešit jinak. A právě proto, že nejsme konzervativním klubem a snažíme se hledat jiné cesty, máme dnes tyto metodické zdroje, které využíváme.

Létající trenéři kraje – spolupracujeme už druhým rokem, zprvu samostatné tréninky pro přípravky a žáky. Letos jsme LT využili v rámci programu 2. fotbalového kempu 2018. Dalším zdrojem jsou „zapalovači“. Každé okresní sdružení fotbalu (OFS) má svého metodického trenéra, který má za úkol ve svěřené oblasti metodicky pracovat kluby, ZŠ a MŠ. My využíváme obou okresů ÚO i SY. Třetím pilířem jsou výběrové kempy okresů. Náš klub k dnešku reprezentovalo 5 hráčů/ček ročníku 2008-2005. Dva znich mají stálé místo a sjíždí se na výběrových kempech. Ten poslední a ne méně důležitý zdroj metodické podpory je klub Č. Třebové, která nedávno dostal status „středisko sportu mládeže“ a sami nám nabídli ukázkové tréninky.

Toto úterý k nám přivítali právě 3 trenéři ČT a předvedli skvělý trénink pro obě žákovské kategorie. Z oslovených 22 hráčů se jich pár omluvilo z důvodu právě výběrových kempů, či zranění a na greenu se nás sešlo 11 hráčů a 4 trenéři. Nemohu se vyjádřit za hráče, ale z pohledu trenéra super ukázka metodických cviků a možnost volné konzultace detailů se zkušenými trenéry krajského klubu. Velké poděkování třebovskému klubu a jmenovitě trenérům – Honza Marek, Roman Vítek a Jirka Neugebauer.

Nadále budeme využívat tohoto čtyřlístku podpory a posouvat kvalitu našeho klubu výš a dál.

Napsat komentář